Jelentősen növelte Tucker Carlson népszerűségét a Putyin-interjú Peszkov szerint + videó

A Kreml is meglátta benne a maga lehetőségét, amikor az amerikai riporter megkereste őket az ötlettel.

2024. 02. 11. 14:11
CARLSON, Tucker; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. február 9. Vlagyimir Putyin orosz államfõ (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én. Putyin az ukrajnai háború 2022. februári kiszélesedése óta elõször adott interjút nyugati újságírónak. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml szóvivője elmondta, hogy Tucker Carlson kereste meg az orosz elnök hivatalát azzal a kéréssel, hogy készítene egy interjút Vlagyimir Putyinnal. Dimitrij Peszkov részletesen ismertette, hogy miután a kérést megkapták, azonnal megvizsgálták az amerikai riporter korábbi munkáit, és arra a következtetésre jutottak, hogy szakmai felkészültsége, az elvárható objektivitása, kiegyensúlyozottsága miatt is javasolják az elnöknek megfontolásra az interjú lehetőségét. Putyin gyorsan belegyezett, mert úgy látta, hogy a „kollektív Nyugat egyre kiszámíthatatlanabbá válik”.

Peszkov szerint Tucker Carlson elég okos ahhoz, hogy előre felmérte, nagyon sok támadást fog kapni az interjú után, de ez az interjú jelentősen növelte az amerikai riporter népszerűségét is, tette hozzá a Kreml szóvivője.

Itt jegyezzük meg, hogy Tucker Carlson Trump volt elnökkel készült interjúját lényegesen többen nézték meg a riporter X közösségi oldalán, mint a Valgyimir Putyinnal készült interjút. A Putyin-interjút eddig mindösszesen 190 millióan nézték meg, míg a Trump-beszélgetésre 267 millióan voltak kíváncsiak.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz államfő interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.