Mit olvasunk az újságban és mi a valóság?

A szankciók álságos kijátszására hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook2024. 02. 11. 9:51
SZIJJÁRTÓ Péter
Boston, 2024. február 10. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bostonban, a Harvard Egyetem politikatudományi intézetének panelbeszélgetésén 2024. február 9-én. MTI/KKM/Király Márton Fotó: KKM/Király Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyugat képmutatására hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-posztjában.

Arra akarnak minket rákényszeríteni, hogy szankciókat vessünk ki az orosz nukleáris iparra, ami tragédia lenne Magyarország számára tekintettel arra, hogy az oroszok milyen fontos szerepet játszanak a nukleáris energia szektorunkban. És mit olvasok a lapokban? 

– tette fel a kérdést a miniszter.

Azt, hogy Oroszország vált az Egyesült Államok elsőszámú uránbeszállítójává a tavalyi évben. Az USA több, mint egymilliárd dollárt költött el Oroszországban, orosz urán vásárlására, és minket pedig arra kényszerítenek, hogy szankciókat vessünk ki rájuk. 

Szijjártó Péter kitért a videóposztjában, hogy a kőolaj esetében is kizárólag látszat szankciók történtek, mert Európa nyugati fele tovább vásárol olajat bizonyíthatóan orosz forrásból.

Én azt látom, hogy az orosz olajexport növekszik egyes országokba – nem megnevezve őket –, ahonnan azonban nagymértékben növekszik az Európai Unió olajbehozatala. Tehát akkor miről is beszélünk? A szankciók egyszerűen nem működnek, a szankciók magát az európai gazdaságot sújtják és nincsenek jelentős hatással az orosz gazdaságra

– zárta gondolatait a magyar tárcavezető. 

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bostonban, a Harvard Egyetem politikatudományi intézetének panelbeszélgetésén 2024. február 9-én (fotó: MTI/KKM/Király Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.