Obama barátja lecserélné Bident

Másik jelöltet kellene találnia a Demokrata Pártnak, ha le akarja győzni Trumpot. Bident eredetileg átmeneti elnöknek szánták, de alelnöke, Kamala Harris nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

2024. 02. 23. 9:52
BIDEN, Joe
Blue Bell, 2024. január 6. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyûlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lapoznia kellene” a Demokrata Pártnak, és másik elnökjelöltet találnia, ha le akarja győzni Donald Trumpot a novemberben esedékes elnökválasztáson – vélekedett Don Peebles floridai ingatlanfejlesztő. Peebles korábban Obama adománygyűjtője volt, és máig baráti kapcsolatot ápol a volt elnökkel.

BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik

Nem látom, hogyan tudná Biden legyőzni Donald Trumpot

− idézi Peebles szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A vállalkozó elmondta, hogy a tervek szerint Bidennek csak átmeneti elnöknek kellett volna lennie, és felkészítenie alelnökét, Kamala Harrist a pozícióra. Harris azonban nem ütötte meg a mércét, sokaknak csalódást okozott a párton belül.

Peebles a Donald Trump elleni New York-i ítéletről is kifejtette a véleményét.

Ez egy újabb jele annak, hogy New York nem vállalkozásbarát

– mondta a vállalkozó, hozzátéve: az ítélet azt mutatja, hogy a jogrendszert politikai célokra használják fegyverként.

Szerinte ha Trump valóban felelős, akkor megszámlálhatatlanul sok New York-i üzletembert lehetne elítélni ugyanazért.

Senki mást nem pereltek volna be azért, amiért Donald Trumpot beperelték a pénzügyi kimutatásai miatt. A saját hitelezője, akinek benyújtotta azokat, azt mondta, hogy nem támaszkodik rájuk, azt mondta, hogy nem jelentettek volna volna különbséget, és újra üzletelni akarnak vele

− mondta Peebles, utalva a német pénzügyi óriás Deutsche Bankra.

Donald Trump valószínűleg meg fogja nyerni a fellebbezést – zárta gondolatmenetét Obama barátja.

Illusztráció. Fotó: Pixabay/maminounou

Összes botlása és hibája ellenére azonban Biden elnök most elkönyvelhetett egy ritka diplomáciai sikert: hamarosan megérkeznek San Diegóba azok az óriáspandák, amelyeket még a tavaly novemberi kaliforniai megbeszélésük során ígért meg Hszi Csin-ping kínai elnök – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

A kínai fél azt is kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben a washingtoni állatkertbe is küldhetnek a veszélyeztetett emlősökből. Jelenleg az atlantai az egyetlen amerikai állatkert, ahol láthatók óriáspandák, de az erre vonatkozó megállapodás az év végén lejár.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.