Egymás után szedik le a drónokat az amerikaiak és a szövetségeseik

Az Egyesült Államok négy csapást mért a húszi lázadókat tömörítő Anszar al-Allah iszlamista mozgalom célpontjaira Jemenben.

Forrás: MTI2024. 02. 22. 7:00
null
Szanaa, 2024. január 22. A palesztinokat támogató jemeni síita húszi felkelők az amerikai fegyveres erők húszi katonai célpontok ellen végrehajtott légicsapásai ellen tiltakoznak Szanaában 2024. január 22-én. A Hamász palesztin szélsőséges szervezet és Izrael között a Gázai övezetben zajló konfliktus kiújulása óta a jemeni húszi lázadók számos kereskedelmi hajó ellen hajtottak végre támadásokat a Vörös-tengeren. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hadsereg közel-keleti műveleteit irányító parancsnokság, a Centcom azt közölte az X közösségi oldalon csütörtökön, hogy négy önvédelmi csapást mért hét húszi mobil hajóelhárító rakéta és egy ballisztikus rakétakilövő ellen, továbbá megsemmisített egy pilóta nélküli légi járművet is.

A Centcom beszámolt arról is, hogy a térségben állomásozó erői és szövetségesei kevesebb mint öt óra alatt tíz, a lázadók által kilőtt drónt semmisített meg az Ádeni-öböl közelében – írja az MTI.
 

Az Irán által támogatott húszik a Vörös-tengeren közlekedő – szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő – kereskedelmi és hadihajókat támadják rendszeresen, amióta Izrael októberben hadműveletet indított a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen, megtorlásul az Izrael ellen elkövetett súlyos terrortámadás miatt.

Borítókép: A palesztinokat támogató jemeni síita húszi felkelők az amerikai fegyveres erők húszi katonai célpontok ellen végrehajtott légicsapásai ellen tiltakoznak Szanaában 2024. január 22-én. A Hamász palesztin szélsőséges szervezet és Izrael között a Gázai övezetben zajló konfliktus kiújulása óta a jemeni húszi lázadók számos kereskedelmi hajó ellen hajtottak végre támadásokat a Vörös-tengeren (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.