Putyin berepülőpilótaként szállt fel a felújított géptípussal + videó

Az orosz elnök egy Tu–160M szuperszonikus stratégiai bombázóval repül a legénysége részeként. Videót tettek közzé a repülésről.

2024. 02. 22. 15:05
President Putin Visits Kazan For Opening Ceremony Of Games of the Future
KAZAN, RUSSIA - FEBRUARY 21: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin (C) observes a Tupolev TU-160 strategic jet bomber while visiting an aviation plant on February 21, 2024, in Kazan, Russia. Putin is embarking on a two-day trip to Kazan ahead of the 2024 Presidential Elections, scheduled for March. (Photo by Contributor/Getty Images) Fotó: Contributor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Tu–160M szuperszonikus stratégiai bombázó berepülőpilótájaként szállt fel – tudósított több hírügynökség is. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Tupoljev TU-160M stratégiai sugárhajtású bombázót néz meg egy repülőgépgyárban tett látogatása során 2024. február 21-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Tupoljev TU–160M stratégiai sugárhajtású bombázót néz meg egy repülőgépgyárban tett látogatása során 2024. február 21-én. (Fotó: Contributor/Getty Images)

Az orosz elnök nem először ül a pilótafülkében, és a Tu–160-as bombázógépen (a korábbi, modernizálás előtti változaton) is repült már. Az államfő 2005 augusztusában utazott rajta a nagy hatótávolságú repülés és az Északi Flotta gyakorlatainak területére – jegyezte meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség tudósítása.

Vlagyimir Putyin repülése fél óráig tartott. Putyin elmondta, hogy jó benyomásokat szerzett a Tu–160M repülőgépen végzett repülésről, a technológia kiváló. Az elnök megjegyezte, hogy a Tu–160M egy megbízható új repülőgép. A Tu–160M rakétahordozót felvehetik az Orosz Fegyveres Erőkbe – mondta az orosz elnök.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Tupoljev TU–160M stratégiai sugárhajtású bombázót néz meg egy repülőgépgyárban tett látogatása során 2024. február 21-én, Kazánban, Oroszországban. (Fotó: Contributor/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.