Egy fiatal guatemalai bevándorló nő meghalt, miután lezuhant a kaliforniai határkerítésről

A nő sokáig küzdött, hogy megkapaszkodjon, miután a hatóságok könyörögtek neki, hogy ne másszon át rajta – közölték a határőrök.

Forrás: Fox News2024. 03. 30. 7:44
Egy autó halad el a határkerítés mellett az amerikai-mexikói határon a kaliforniai Jacumbában, 2023. december 6. Fotó: Valerie Macon Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 24 éves guatemalai nő meghalt, miután tíz méter magasból lezuhant egy kaliforniai határkerítésről – közölték pénteken a hatóságok. 

A nő sokáig küzdött, hogy megkapaszkodjon, miután könyörögtek neki, hogy ne másszon át rajta – közölték a határőrök.

Ezen a 2023. szeptember 14-én készült légifelvételen az amerikai-mexikói határkerítés látható a migránsok által hagyott menedékhelyekkel a kaliforniai San Ysidroban 2023. szeptember 14-én. (Fotó: AFP/Sandy Huffaker)
Ezen a 2023. szeptember 14-én készült légi felvételen az amerikai–mexikói határkerítés látható a migránsok által hagyott menedékhelyekkel a kaliforniai San Ysidroban 2023. szeptember 14-én. Fotó: AFP/Sandy Huffaker

A nő március 21-én a San Diegó-i Otay Mesa határátkelőhelyen egy másodlagos kerítésen mászott fel és elakadt, majd segítségért kezdett kiabálni – közölte az amerikai vám- és határvédelem (CBP), számolt be az esetről a Fox News hírcsatorna. 

Az amerikai határőrség ügynökei este fél 11 körül lettek figyelmesek a nőre, és kezdetben megpróbálták lebeszélni a kerítés átmászásáról – közölték a hatóságok. A San Diegó-i tűzoltók és mentők este 11 körül érkeztek a helyszínre, amikor a nő már kiabált, hogy nehezen tud megkapaszkodni a kerítésbe – közölte a CBP. 

A kétségbeesett nő folyamatosan segítségért kiabált, majd ereje fogytán lezuhant, és egy magasított betonalapnak csapódott, mondták a CBP tisztviselői. A helyszínre kiérkező orvosok halottnak nyilvánították a nőt. A San Diegó-i rendőrség és a San Diego megyei törvényszéki orvosszakértői hivatal vizsgálja az esetet, valamint a Belbiztonsági Minisztérium is belső vizsgálatot indított az incidenssel kapcsolatban.

Szeptemberben ugyanitt szintén egy nő halt meg, miután ő is ugyanígy lezuhant.

Borítókép: Egy autó halad el a határkerítés mellett az amerikai–mexikói határon a kaliforniai Jacumbában, 2023. december 6. (Fotó: AFP/Valerie Macon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.