Hivatalos: öt meghalt a hat eltűnt síelőből

A hatóságok továbbra is keresik a hatodik embert.

Forrás: BBC2024. 03. 11. 7:55
Silhouettes,Of,Three,Skiers,With,Poles,Going,Up,The,Slope,síelő
2406915263 Fotó: Maksym Fesenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt eltűnt síelő holttestét találták meg a svájci Alpokban – írja a BBC a rendőrség közlése alapján. A hatóságok továbbra is keresik a hatodik embert.

A portál emlékeztet, komoly mentőakció indult szombaton, miután a csoport eltűnt a 3706 méter magas Tete Blanche hegy közelében. A hat ember Zermattból indult sítúrára Arolla felé a svájci–olasz határ mentén.

A hat síelő közül ötöt helyi idő szerint 21:20-kor találtak meg, akkor már nem mutattak életjeleket – áll a svájci Valais kantoni rendőrség közleményében. A síelők mind svájci állampolgárok, életkoruk 21 és 58 év között van.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az útvonal mindkét oldalán lévő csapatokat riasztották, de a szélsőséges időjárás hátráltatta a síelők felkutatását.

Az elmúlt napokban erős szél fújt az Alpokban, és az elmúlt 24 órában heves havazások is voltak. Az ügy előzményeiről a Magyar Nemzet is beszámolt. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.