Macron háborús kijelentései miatt szállt bele az elnökbe Marine Le Pen

Marine Le Pen jobboldali politikus egy beszélgetős műsorban reagált Emmanuel Macron retorikájára.

2024. 03. 21. 17:59
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt politikusa (Fotó: Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök háborúval politizál, és ez óriási kommunikációs hiba, erről beszélt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt politikusa egy beszélgetős műsorban.

A háború komoly dolog! Az ukrán nép ezt éli meg, és nem használhatjuk fel mindezt arra, hogy megpróbáljuk csapdába csalni az ellenfeleinket!

– fogalmazott Le Pen, aki arra utalt, hogy Macron tudatosan szíthatja a feszültséget az orosz–ukrán háború kapcsán, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ne tudja, meddig képes elmenni a Nyugat.

Emmanuel Macron az utóbbi hetekben többször is arra utalt, hogy egy ponton már nem lesz elég az orosz–ukrán háborúban pénzzel és fegyverekkel támogatni Ukrajnát. Szükség lehet ugyanis arra, hogy nyugati katonák érkezzenek Ukrajnába, hogy felvegyék a harcot az oroszok ellen. Macron kijelentései miatt valósággal kettészakadt Európa, néhány ország támogatja az ötletet, mások azonban elhatárolódnak attól, hogy a francia elnök egy világháborút is kirobbantana.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Macron pusztán büszkeségből dobálózhat háborús kijelentésekkel. Olyan szerepben akar tetszelegni, amely szerint ő lesz az, aki megvédi Európát – ezzel is Németországot szeretné felülmúlni. Hogy bizonyítson Berlin ellen, egyre több országot szeretne belerángatni a háborúba.

Borítókép: Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt politikusa (Fotó: Ludovic MARIN/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.