Megállíthatatlan az erőszak a német iskolákban

Drasztikusan nőtt az erőszakos cselekmények száma a német iskolákban. Érintettek a diákok és a tanárok is.

2024. 03. 18. 21:47
Illusztráció (Fotó: Pexels) Fotó: pexel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 2023-ban az iskolákban megsérült tanárok száma emelkedni fog– prognosztizálta korábban a rendőrség az azóta már ismert adatokat azzal kapcsolatban, hogy Németországban az iskolai erőszak meredeken emelkedő tendenciát mutat, számolt be a Junge Freiheit német lap.

 

Bajorországban 1674  testi sértés történt, ez 15 százalékos emelkedés az utolsó Covid előtti, 2019-es évhez képest. A súlyos erőszakkal járó esetek száma 554 volt a tartományban. Ide kel számolni az emberölést, a szexuális erőszakot, a súlyos testi sértést, a rablást és a zsarolást is. Az esetek száma 2019-hez képest 25 százalékos emelkedést mutat. 

A német fővárosban, Berlinben is nőtt az erőszakos cselekmények száma, ez az iskolákban is érzékelhető. Az oktatási intézményekben az elmúlt években meredek növekedés tapasztalható:

2022-ben az erőszakos cselekmények száma megduplázódott az azt megelőző évhez képest, míg 2023-ban megdőlt a tízéves csúcs az esetek számát tekintve. 2022-ben 1379 esetben könnyű, míg 371 alkalommal súlyos testi sértésről, s 62 rablásról érkezett bejelentés a rendőrségre. 

Brandenburg tartományban 2022-ben 900 esetet regisztráltak, míg ez a szám 2018-ban 700 volt.

Hamburg tartományban a 2021/22-es tanév adataihoz képest 23 százalékos volt a tavalyi évben az emelkedés, ám ha ezt a számot a 2018/19-es oktatási évhez hasonlítjuk, akkor a növekedés 84 százalékos. A súlyos testi sértések száma 91 százalékkal emelkedett, míg a szexuális erőszaké 106 százalékkal nőtt. Az általános iskolai korosztály esetén történt a legnagyobb emelkedés, a speciális iskolákra koncentrálódik a legtöbb erőszak, a legtöbb elkövető pedig 14 és 17 év közötti.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.