Öngyilkos iszlamisták robbantottak

Iszlamista lázadók öngyilkos támadásban megöltek hét katonát Pakisztán északnyugati részén, Hajber-Pahtunhva tartományban.

Forrás: MTI2024. 03. 16. 15:01
Bombings kill 25 in southwestern Pakistan ahead of general election
QUETTA, PAKISTAN - FEBRUARY 07: Pakistani paramedical team take injured people to the hospital for treatment after two separate attacks killed at least 25 people and dozens of injuries in Quetta, Pakistan on February 07, 2024. Mazhar Chandio / Anadolu (Photo by Mazhar Chandio / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadást a korai órákban hajtotta végre hat terrorista egy katonai tábor ellen, mind a hatan meghaltak – közölte a hadsereg sajtószolgálata (ISPR). Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő és Sehbaz Saríf miniszterelnök szigorúan elítélte a merényletet, és mártíroknak nevezte a megölt katonákat.

Miután a csapataink meghiúsították a behatolási kísérletet, a terroristák robbanóanyaggal megrakott járművel hajtottak a tábor felé, ezt követően több öngyilkos robbantást hajtottak végre, amitől összeomlott egy épületrész

– írta az ISPR. A pakisztáni kormány és a biztonsági erők beszámoltak arról, hogy a lázadók az utóbbi hónapokban több támadást követtek el, mint korábban, a legtöbb esetben a Tehrík-i-Talibán Pakistan (TTP) nevű csoport. A TTP a kabuli kormánytól független, de szövetségese az afganisztáni táliboknak, akik 2021 augusztusában magukhoz ragadták ott a hatalmat, miután az amerikai és NATO-erők kivonultak az országból. A pakisztáni tisztségviselők szerint a lázadók afgán területről indítják támadásaikat, de Kabul tagadja, hogy tudna ezek előkészületéről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mazhar Chandio/Anadolu/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.