Perrel késleltetnék az EU-s pénzek kifizetését + videó

Az zavarja a brüsszeli elitet, hogy a magyar kormány nem megy szembe a választóival.

2024. 03. 15. 10:25
VON DER LEYEN, Ursula
Berlin, 2024. március 11. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az ellenzéki német Kereszténydemokrata Unió, a CDU és a Keresztényszociális Unió, a CSU közös európai parlamenti választási programját ismertetõ sajtóértekezleten a CDU berlini székházában, a Konrad Adenauer-házban 2024. március 11-én. Az európai parlamenti választásokat 2024. június 6-9. között rendezik az Európai Unióban. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió országaiban élők csaknem háromnegyede ellenzi Brüsszel részvételét (pénz és fegyverek küldését) az orosz-ukrán háborúban – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Palóc André, a Századvég vezető elemzője. A brüsszeli elit szembemegy a saját választóival. A magyar kormány viszont nem, ezért szeretnék hazánktól megvonni a nekünk járó uniós forrásokat – fejtette ki. 

Lajkó Fanni, az AK elemzője elmondta: ha az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot azért, mert az sorra szabadítja fel a Magyarországnak járó visszatartott forrásokat, akkor ebben az a veszélyes, hogy a döntésig befagyaszthatják ezeknek a pénzeknek a kifizetését. A bírósági eljárás pedig évekig eltarthat. 

Palóc André hangsúlyozta: a brüsszeli elit azért siet meghozni a háborús és a migrációval kapcsolatos döntéseket, mert június 9-én európai parlamenti (EP) választások lesznek. Ezután nem biztos, hogy számukra kedvezően alakulnak az erőviszonyok. 

Felhívta rá a figyelmet: nem a migránsok hibája, hogy az EU nem lép fel az illegális bevándorlás ellen. Ez az európai elit hibája, senki sem mondta, hogy ezeket az illegális migránsokat kötelező beengedni és havonta több száz, több ezer euróval támogatni. 

 

Lajkó Fanni kifejtette: amikor olyan uniós adókedvezményeket vonnak meg, olyan szigorításokat vezetnek be, amely mind-mind pénzt vesz el az uniós polgároktól, az már közfelháborodáshoz vezet. Lásd: gazdatüntetések. És ez csak az egyik szegmense a jelenlegi elhibázott európai uniós irányvonalnak – tette hozzá. 

Az igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg: 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.