Trump felé billenhet a mérleg nyelve

A hét legfontosabb hintaállam közül hatban Donald Trump volt amerikai elnököt mérik előnyben a novemberben esedékes amerikai elnökválasztás előtt. Michiganben Trump és utódja, Joe Biden fej fej mellett áll.

2024. 03. 27. 11:26
TRUMP, Donald
Palm Beach, 2024. március 20. Donald Trump volt amerikai elnök, nem hivatalos republikánus párti elnökjelölt, miután szavazott a floridai elõválasztáson Palm Beachben 2024. március 19-én. MTI/AP/Wilfredo Lee Fotó: Wilfredo Lee
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint Donald Trump volt amerikai elnök vezet Joe Biden jelenlegi elnök és a független jelöltek előtt a hét legfontosabb hintaállam közül hatban.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

 

Georgiában a legnagyobb Trump előnye, ezt követi Észak-Karolina, Pennsylvania, Arizona és Nevada, majd Wisconsin.

A vizsgált államok közül egyedül Michiganben mértek döntetlent a két elnökjelölt között − mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Georgia 2016-ban Trumpra, 2020-ban viszont Bidenre szavazott, az állam 16 elektori szavazata pedig igen fontosnak bizonyulhat az elnökválasztási folyamatban.
 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Wilfredo Lee)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.