Tüntetők zavarták meg Hollywood nyugalmát az Oscar-gála napján + videók

Tűzszünetet követelő Izrael-ellenes tüntetők masíroztak a Sunset Boulvardon a filmipar legnevesebb díjátadójának napján. A rendbontás miatt némi csúszással indult az idei Oscar-gála.

2024. 03. 11. 8:03
null
Police clash with demonstrators in support of Palestinians near the Dolby Theatre amid the 96th Academy Awards in Hollywood, California, on March 10, 2024. (Photo by RINGO CHIU / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz, tűszünetet követelő tüntető menetelt Los Angeles utcáin, hogy tiltakozzon az aktív támogatás ellen, amelyet szerintük Hollywood nyújt az Egyesült Államok által finanszírozott izraeli népirtáshoz a gázai palesztinok ellen – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. A tüntetést az Oscar-gála napjára időzítették.

Az illegális demonstrációban több palesztinokat támogató szervezet mellett a Black Lives Matter helyi ága is részt vett. A Los Angeles-i rendőrség oszlatási parancsot adott ki a tüntetés ellen.

A tüntetők hangsúlyozták, hogy céljuk megzavarni az Oscar-díjátadót, és leleplezni a filmipar megtorlását minden olyan személlyel szemben, aki felszólal Izrael atrocitásai és háborús bűnei ellen.

Egy másik, a fentitől független demonstrációra is sor került a Sunset Boulvardon az Oscar-gála napján. Ezt többek között a Jewish Voice for Peace (Zsidó hang a békéért) nevű szervezet hirdette meg. A tüntetők azonnali és tartós tűzszünetre szólítanak fel, valamint arra, hogy a hollywoodi iparág vezetői lépjenek fel Izrael tervezett rafahi inváziója ellen – számol be róla az NBC Los Angeles helyi televíziós állomás.

A tiltakozóknak sikerült megzavarniuk az Oscar-gála lebonyolítását, ugyanis miattuk a díjátadó néhány vendége nem érkezett meg időben, így az esemény kezdése néhány percet csúszott – mutat rá a The New York Times amerikai napilap.

 

Borítókép: Tüntetők zavarták meg az Oscar-gála lebonyolítását (Fotó: AFP/Ringo Chiu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.