Üzentek a német külügyminiszternek: „Vegyen magának egy térképet, és beszéljen kevesebb hülyeséget”

Nem Oroszország terjeszkedett a NATO felé, hanem fordítva – emlékeztetett Marija Zaharova.

2024. 03. 30. 18:27
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt tanácsolta Annalena Baerbock német külügyminiszternek, hogy vegyen egy térképet és egy történelemtankönyvet. Így kommentálta a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek a német politikus megjegyzéseit Vlagyimir Putyin „vágyáról”, hogy a NATO-t belerángassa a konfliktusba.

Szeretném megkérdezni Baerbockot: nincs tisztában azzal, hogy nem a NATO-országokat körülvevő orosz bázisok, hanem a NATO terjeszkedik kelet felé Oroszország határa mentén? Vegyünk Annalenának egy térképet, egy történelemtankönyvet és egy rágógumit, hogy kevesebb ilyen ostobaságot mondjon 

– fogalmazott Zaharova. 

A RIA Novosztyi emlékeztet, szombaton Baerbock a Funke Media Group újságoknak adott interjújában azt mondta, hogy „Putyin célja az volt és az is marad, hogy megsemmisítse Ukrajnát mint szuverén, szabad országot, és háborúba rántsa a NATO-t. Ha az orosz vezető győz, akkor Európa biztonsága és a nemzetközi rend veszélybe kerül”.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Baerbock a Tagesspiegel című lapnak úgy fogalmazott, „a putyini háború brutalitásának már nincs határa”. 

A német Zöldek politikusa arról is beszélt, hogy nem reménykedik az orosz–ukrán háború közelgő befejezésében, sőt épp ellenkezőleg látja a helyzetet.

„Egyértelművé teszi, hogy nem nyitott a racionális érvekre és az emberiesség értékeire. Tárgyalni pedig végképp nem akar” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva Baerbock.

Hangsúlyozta ugyanakkor: „Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni. Mert a békét és az emberséget Európában csak a saját erőnkből nyerhetjük meg.”

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.