A Kreml reagált az atomfegyverek esetleges lengyelországi telepítésére

Megtorlással fenyegeti a Nyugatot Moszkva a harmadik világháborús tervek miatt. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kemény üzenetet küldött Varsónak.

2024. 04. 22. 12:51
A Szputnyik képén Dmitrij Peszkov 2023. december 14-én. (Fotó: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz katonai személyzet megteszi a szükséges lépéseket az ország biztonsága érdekében abban az esetben, ha amerikai atomfegyvereket telepítenek Lengyelországba. Ezt Dmitrij Peszkov az orosz elnök sajtótitkára nyilatkozta, akinek szavait a TASZSZ idézte.

A Szputnyik képén Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. január 24-én. (Fotó: Mikhail METZEL / POOL / AFP)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. január 24-én (Fotó: AFP/Mikhail Metzel)

Így reagált a Kreml képviselője Andrzej Duda lengyel elnök szavaira. 

Varsó ugyanis kész befogadni az Egyesült Államokhoz tartozó atomfegyvereket. Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a lengyel államfő úgy fogalmazott, ha szövetségeseink úgy döntenek, hogy a megosztás részeként nukleáris fegyvereket telepítenek a területükre is, ezzel pedig megerősítik a NATO keleti szárnyának biztonságát, készen állnak rá.

A katonaság természetesen, ha ilyen tervek valósulnak meg, akkor elemzi a helyzetet, és minden esetben megtesz minden szükséges lépést, minden szükséges megtorló lépést biztonságunk garantálása érdekében

 – magyarázta Peszkov.

Borítókép: Dmitrij Peszkov 2023. december 14-én (Fotó: AFP/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.