A szankciók működnek: a leggazdagabb oroszok vagyona az év eleje óta több mint 18 milliárd dollárral nőtt

Oroszország leggazdagabb üzletembereinek vagyona 18,293 milliárd dollárral nőtt az év eleje óta – számolta ki a TASZSZ hírügynökség a Bloomberg Billionaires Indexéből, amelyet többek között a vállalatok részvényeinek ára alapján számolnak ki.

2024. 04. 01. 9:14
Persely
Persely Forrás: maitree rimthong: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kez-penz-cent-ermek-1602726/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb orosz vasércgyártó Metalloinvest részvényese, Aliser Uszmanov szenvedte el a legnagyobb veszteséget az időszakban, vagyona 2,8 milliárd dollárral 18,3 milliárd dollárra csökkent – írta meg a TASZSZ a Bloomberg Billionaires Indexre hivatkozva.

A Bloomberg Billionaires Index szerint 2024. január 1. óta Andrej Melnicsenko, az EuroChem és a SUEK vállalatok társalapítója 5,29 milliárd dollárt keresett, így vagyona 24,1 milliárd dollárra nőtt. Míg a Severstal fő részvényesének, Alekszej Mordasovnak a vagyona 3,75 milliárd dollárral 24,6 milliárd dollárra nőtt. Az NLMK igazgatótanácsának elnöke, Vladimir Liszin 2,91 milliárd dollárt keresett, amivel vagyona 26,9 milliárd dollárra emelkedett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com/Maitree Rimthong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.