Az amerikai színész-műsorvezető szerint az abortusz „teljesen rendben van” + videó

Bill Maher egy tévéshow vendégeként azt mondja, hogy az életet támogatók ellenzik az abortuszt, mert azt hiszik, hogy gyilkosság. De szerinte az ezt választóknak igazuk van, mert már nyolcmilliárd ember él a bolygón.

2024. 04. 26. 9:38
Pregnancy - Ultrasound image
Egy nőgyógyász az ultrahangfelvételen a magzat fejére mutat, és a 61,2 mm-es korona-far hossza (SSL) alapján úgy becsüli, hogy a magzat terhességi kora a magzat körülbelül 12-13 hetes. Fotó: Jan Woitas Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztelni tudom azt az álláspontot amikor azt mondják, megteszik. Ők nem életpártiak, ők választáspártiak. Ne utáld ezeket a nőket. Sokan azt hiszik, hogy ez gyilkosság és az is.

– mondta az HBO műsorvezetője.

Bill Maher megérkezik a 2015-ös Vanity Fair Oscar Party-ra 2015. február 22-én a kaliforniai Beverly Hillsben. (Fotó: AFP/ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ)
Bill Maher megérkezik a 2015-ös Vanity Fair Oscar Party-ra 2015. február 22-én a kaliforniai Beverly Hillsben. (Fotó: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez)

Már nyolcmilliárd ember él a világon. Sajnálom, hogy nem fogsz hiányozni, ez az én álláspontom, de nem vagyok benne biztos, hogy ez nem a te álláspontod is, ha választáspárti vagy.

– tette hozzá. 

Maher szerint az abortusz kapcsán a terhesség fázisaira vonatkozó határ értelmetlen, az abszolutista álláspont is teljesen elfogadható.

Sajnálom, nem fogsz hiányozni

– zárta szavait Maher amit a közönség és a műsorvezetők is nevetve nyugtáztak.

Az Egyesült Államokban az alkotmány abortuszra vonatkozó bírói értelmezése szerint az abortusz legális, de az államok eltérő mértékben korlátozhatják.

Emmanuel Macron francia elnök és Claudine Monteil  írónő nevetve 2024. március 8-án, Párizsban, a Place Vendome-on a nemzetközi nőnapon, a francia alkotmányban az abortuszhoz való jogot lezáró ceremónián nevetnek. (Fotó: AFP/Gonzalo Fuentes)
Emmanuel Macron francia elnök és Claudine Monteil  írónő nevetve 2024. március 8-án, Párizsban, a Place Vendome-on a nemzetközi nőnapon, a francia alkotmányban az abortuszhoz való jogot lezáró ceremónián nevetnek (Fotó: AFP/Gonzalo Fuentes)

Franciaország a világon az egyetlen, ahol az alkotmányban rögzítették, hogy a nők szabadon dönthetnek a terhesség megszakításáról.

Márciusban szavazták meg a képviselők, hogy módosítsák az 1958-as alkotmány szövegét, hogy az azt tartalmazza, hogy a „nők számára garantált szabadságot a terhesség önkéntes megszakítására”. Az alkotmánymódosítás szimbolikus időpontban, a március 8-i nemzetközi nőnap előtt történt. Gabriel Attal miniszterelnök az előrelépés jeleként üdvözölte a döntést.

Borítókép: Egy nőgyógyász az ultrahangfelvételen a magzat fejére mutat, és a 61,2 mm-es korona–far hossza (SSL) alapján úgy becsüli, hogy a magzat terhességi kora a magzat körülbelül 12-13 hetes (Fotó: DPA/AFP/Jan Woitas)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.