Az amerikaiak többségének nem tetszik, ami Trumppal történik

Még a demokraták sincsenek meggyőződve róla, hogy tisztességesek a volt elnök elleni eljárások. Egy felmérés szerint Donald Trump tovább növelte előnyét utódával, Joe Bidennel szemben.

Forrás: Breitbart2024. 04. 30. 8:59
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Jeenah Moon)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ön szerint tisztességesek és politikától függetlenek a Donald Trump volt amerikai elnök ellen folyó eljárások, vagy a demokraták elfogult módon használják fel a kormányt és a jogrendszert a politikai ellenfelek kiiktatására? − kérdezték az amerikaiaktól a legfrissebb Harvard-Harris közvélemény-kutatásban. A többség, 57 százalék az utóbbi opciót választotta, vagyis szerintük a demokraták jogi hadviselést folytatnak a republikánusok valószínű elnökjelöltje ellen.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Jeenah Moon)

A republikánusok 81 százaléka, a függetlenek 57 százaléka gondolja így, de még a demokraták közel egyharmadának, 31 százalékának is ez a véleménye – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

A kutatás készítői egy másik kérdést is feltettek: „Ön szerint a Donald Trump ellen indított büntetőeljárások tisztességesek és elfogulatlanok, vagy politikai indíttatásúak?” Erre is hasonló válaszokat kaptak, a megkérdezettek többsége, 56 százaléka szerint a büntetőeljárások „politikai indíttatásúak”, míg 44 százalék tartotta őket „tisztességesnek és elfogulatlannak”.

Szintén a válaszadók többsége, 58 százaléka vélte úgy, hogy a Trump elleni pereket át kellene helyezni az erősen demokrata beállítottságú területekről, „hogy elkerüljék a valós vagy vélt elfogultságot”. A republikánusok 77, a függetlenek 58 százaléka mondta ezt de még a demokraták negyven százaléka is egyetértett.

A CNN szintén a napokban publikált felmérése szerint az eddigi legnagyobb előnyre tett szert Trump Bidennel szemben. A volt elnökre 49 százalék, utódjára 43 százalék szavazna. Az előny még nagyobb, ha a független jelöltekkel is számolnak, ebben az esetben 

Trump kilenc százalékponttal verné Bident.

A kutatásról szóló ismertetésében az amerikai hírtelevízió azt írja, hogy az amerikaiak többsége pozitívan tekint vissza Trump elnökségére, míg Biden hivatali idejét inkább negatívan látják.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Jeenah Moon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.