Behívatta az orosz külügyminisztérium a Koreai Köztársaság moszkvai nagykövetét

A dél-koreai felet felszólították, hogy „hagyjon fel az olyan kontraproduktív szankciókkal és erőszakos intézkedésekkel, amelyek a feszültség további fokozódását idézik elő a Koreai-félszigeten”.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 04. 05. 13:15
Embassies in Russia
Az orosz külügyminisztérium épülete Moszkvában. Fotó: Evgenii Bugubaev Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koreai Köztársaság nagykövetét beidézték pénteken az orosz külügyminisztériumba Szöul egyoldalú szankciói miatt – jelentette az orosz külügyminisztérium

Lee Do Hunnal, a Koreai Köztársaság moszkvai nagykövetével Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes közölte, hogy Oroszország az orosz magánszemélyek és jogi személyek elleni egyoldalú szankcióknak a Koreai Köztársaság kormánya általi bevezetését Szöul újabb barátságtalan lépésének tekinti, számolt be róla a RIA Novosztyi.

Az Egyesült Államok észak-koreai különleges képviselője, Stephen Biegun (L) részt vesz egy sajtótájékoztatón Dél-Korea „a Koreai-félsziget béke- és biztonsági ügyeiért felelős különleges képviselőjével”, Lee Do-hoonnal (R) a külügyminisztériumban Szöulban. (Fotó: AFP/Ed JONES)
Az Egyesült Államok észak-koreai különleges képviselője, Stephen Biegun (b) részt vesz egy sajtótájékoztatón Dél-Korea a Koreai-félsziget béke- és biztonsági ügyeiért felelős különleges képviselőjével, Lee Do Hunnal (j) a külügyminisztériumban Szöulban (Fotó: AFP/Ed Jones)

A szankciókat Szöul a Moszkva és Phenjan közötti, az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait megsértő illegális együttműködésről szóló, megalapozatlan vádak alapján tette – közölte az orosz külügyminisztérium.

Az orosz külügyminisztérium szerint ez csak negatív hatással lehet a további kétoldalú kapcsolatokra. Hangsúlyozták, hogy az Oroszországi Föderáció nem fogad el ilyen törvénytelen lépéseket – tette hozzá a minisztérium.

A dél-koreai felet felszólították, hogy hagyjon fel az olyan kontraproduktív szankciókkal és erőszakos intézkedésekkel, amelyek a feszültség további fokozódását idézik elő a Koreai-félszigeten, ami végső soron magának a Koreai Köztársaságnak a biztonságát fenyegeti.

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium épülete Moszkvában (Fotó: Anadolu/AFP/Evgenii Bugubaev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.