Harry herceg újabb pert veszített

Nem az első eset, hogy Harry herceg a problémáit peres úton próbálja megoldani.

Forrás: The Sun2024. 04. 16. 16:17
Prince Harry and his wife Meghan Markle attend 7th day of Invictus Games in Germany
Harry herceg (Fotó: Kadir Ilboga / ANADOLU AGENCY / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt követően, hogy Harry kerceg és Meghan Markle visszaléptek hivatalos királyi teendőiktől és elköltöztek Kaliforniába, megszűnt az a joguk is, hogy az Egyesült Királyságban automatikusan rendőri védelmet biztosítsanak számukra. A herceg azt a megoldást is felvetette, hogy fedezi saját és családja biztonsági költségeit, de ezt is elutasították. 

 

Harry herceg 2020 óta próbálja megváltoztatni a királyi család és egyéb magas rangú emberek védelméért felelős bizottság (RAVEC) döntését, ám nemrég a legfelsőbb bíróság bírája elutasította a kérelmét. 

A határozatban a következő érveket hozták fel:

A bíróság megállapította, hogy a 2020. február 28-i döntés meghozásakor nem történt törvénytelenség. A döntés nem volt ésszerűtlen és nem történt szabálytalanság.

A herceg nem különleges bánásmódot kér, hanem a RAVEC saját szabályainak tisztességes és törvényes alkalmazását, ami biztosítja, hogy a RAVEC saját írásbeli szabályzatának megfelelően ugyanolyan elbírálásban részesüljön, mint a többiek

– állítja Harry herceg jogi szóvivője. 

A királyi család szakértői úgy gondolják, hogy Harry herceg fellebbezni fog a legfelsőbb bíróság döntése ellen. 

Nem ez az egyetlen peres ügye a királyi sarjnak, nemrég a Mirror Group Newspapers lapkiadó ellen indított pert, mert állítása szerint a bulvársajtó gyerekkora óta jogellenesen gyűjtött információt róla, többek között a privát telefonbeszélgetéseit is lehallgatták. Ebben az ügyben sikerült megegyezésre jutnia a két peres félnek. 

Borítókép: Harry herceg (Fotó: Anadolu via AFP/Kadir Ilboga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.