Hazaküldenék a migránsokat a brutális francia zavargás után + videó

Egy migráns megölt két másikat, aminek a békés európaiak itták meg a levét.

2024. 04. 23. 20:33
A francia rendőrök gyakran tehetetlenek a migránsokkal szemben (Fotó: AFP/EMMANUEL DUNAND)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia fővárosban a hétvégén komoly zavargások voltak. Több száz afgán bevándorlót láttak tombolni az utcákon. Számos olyan videó kering az interneten, amelyeken afgán férfiak csoportjai láthatók, amint elhaladó autókra támadnak, füstgránátokat gyújtanak fel, szemeteseket és asztalokat dobálnak, valamint kirakatokat törnek be.

Egyetlen média sem sugározta a felvételeket, de az afgán zavargók káoszt szítottak Párizs utcáin. Ideje hazatérniük Afganisztánba!

– írta Marion Maréchal, a Visszahódítás párt európai parlamenti jelöltje.

Az erőszakos tüntetések hátterében állítólag afgán bevándorlók gyilkossági ügye áll. A Le Parisien francia napilap értesülései szerint április 7-én egy migráns eddig ismeretlen okból lelőtte két társát, majd gyújtogatással próbálta leplezni a kettős gyilkosságot egy panelházban. 

Menekülés közben azonban kizuhant a hetedik emeletről.

 

Több francia politikus is dühösen reagált a zavargásokra. A Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Jordan Bardella az X-en azt írta:

Párizsban zavargássá fajuló afgán tüntetés: elegem van abból, hogy országunk a világ lábtörlőjévé vált, az országgá, ahol teljes büntetlenséggel bármit meg lehet tenni. Elsődleges feladatunk az lesz, hogy Franciaországot újra rendbe tegyük

– idézte a Remix News hírportált a politikust.

Borítókép: A francia rendőrök gyakran tehetetlenek a migránsokkal szemben (Fotó: AFP/Emmanuel Dunand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.