Hidvéghi Balázs: Brüsszel tartsa tiszteletben Szlovákia szuverenitását!

„Mi Közép-Európában nagyon keményen harcoltunk azért, hogy visszaszerezzük a szabadságunkat, és hogy saját magunk dönthessünk a jövőnkről. Nem hagyjuk, hogy ezt elvegyék tőlünk. Elvárom önöktől, hogy tartsák tiszteletben a szlovák nép és a szlovák kormány döntését – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a testület szlovák jogállamiságról és médiaszabadságról szóló vitájában.

2024. 04. 11. 19:43
Fidesz MEP Balazs Hidveghi speaks alongside Patryk Jaki, a Polish member of the European Conservatives and Reformists Group, during a press conference following the European Parliament's debate on the new EU migration and asylum package, at the EP building in Brussels (Photo: MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szlovákiában nemrég választásokat tartottak, amelyek során a szlovák nép világos döntést hozott. A kampány során minden nézőpont és vélemény elhangzott, és végül a szlovákok egyértelműen döntöttek. Lehetséges, hogy néhányuknak nem tetszik a szlovákok döntése, de ez teljesen irreleváns – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő. Hozzátette:

Nem az számít, hogy önöknek tetszik-e a választások eredménye, hanem az, hogy önöknek tiszteletben kell tartaniuk a szlovák nép döntését. Ezért küzdöttek a csehek és a szlovákok 1968-ban, a magyarok ’56-ban vagy a lengyelek ’81-ben: a szabadságunkért, azért hogy megválaszthassuk a demokratikus utunkat. Ez a parlament vagy az Európai Bizottság nem felsőbbrendű hatóság. Tiszteletben kell tartaniuk a népek szuverenitását!

– fejtette ki Hidvéghi Balázs. Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, Robert Fico a héten arra figyelmeztetett, hogy Brüsszelnek nem felel meg, hogy a hétvégi szlovák elnökválasztás második fordulójában Peter Pellegrini volt miniszterelnök, Robert Fico kormányfő szövetségese nyert, nem pedig Ivan Korcok. Fico szerint Szlovákia büntetésre számíthat, például koholt vádak miatt visszatarthatják az országnak járó európai pénzügyi forrásokat, ahogyan azt Magyarország és Lengyelország esetében már többször megtették.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszél Patryk Jaki, az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoport lengyel tagja mellett az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagjának európai parlamenti vitáját követő sajtóértekezleten az EP brüsszeli épületében (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.