Kilenc halottja van a helikopter balesetnek + videó

Lezuhant egy ellátmányt szállító katonai helikopter Kolumbiában. Mind a kilenc, a fedélzeten tartózkodó katona elhunyt.

2024. 04. 30. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földbe csapódott egy katonai helikopter Kolumbia északi részén – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. A fedélzetén kilencen tartózkodtak, egyikük sem élte túl a zuhanást.

A kolumbiai hadsereg közleménye szerint a légijármű az ország északi részén található Santa Rosa del Sur településre szállított ellátmányt, egy olyan régióba, ahol a közelmúltban harcok folytak a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg gerillacsoport és a Gulf Clan nevű kábítószer-kereskedő csoport között.

A közlemény balesetnek nevezte az incidenst.

Gustavo Petro kolumbiai elnök az X-en fejezte ki részvétét.

A lezuhant helikopter egy orosz gyártmányú Mi–17-es volt, egy olyan típus, amelyet gyakran használnak csapatok és utánpótlás szállítására – írja az AP hírügynökség. A baleset áldozatai közt két tiszt is volt.

Néhány héttel ezelőtt a panamai határ közelében szenvedett balesetet egy kolumbiai katonai helikopter, akkor négyen haltak meg. Tavaly márciusban Quibdo városánál zuhant le egy helikopter, akkor ketten haltak meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.