Magyar fejlesztésű születésnapi ajándékot adott Szijjártó Péter a NATO-nak

Magyar fejlesztésű sporteszközt adott át Magyarország nevében a miniszter.

2024. 04. 04. 18:18
Szijjártó Péter
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha meghívnak egy születésnapi partira, akkor illik ajándékot is vinni – mondta Szijjártó Péter, aki egy Teqball asztalt adott át a NATO sportcentrumában, mivel a védelmi szövetség most ünnepelte 75. évfordulóját. 

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet ívelt asztalon játszanak. 

A globális történelem legsikeresebb és legerősebb védelmi szövetségének 75. születésnapja jó indokot ad arra, hogy ne üres kézzel érkezzünk

– fogalmazott a miniszter. A teqballasztalt a magyar innováció eredményének nevezte a tárcavezető. Az asztal köré épült sportágat élvezetesnek nevezte és a gondolatot megragadva kiemelte annak a szerepét, hogy a háború szülte nehéz időkben is maradjanak kapaszkodóink és legyenek vidám hírek is a világban. 

Magyar fejlesztésű teqballasztal a NATO brüsszeli székhelyének sportcsarnokában. (Fotó: Manninger Miksa)

Az asztalt a NATO részéről Carlo Borghini ügyvezetésért felelős főtitkárhelyettes vette át. Borghini kiemelte, hogy a mai nap Magyarország 25 éves NATO-tagságáról is szól. 

A főtitkár szerint az asztallal együtt a magyar kultúra is „beszökött” az intézménybe. 

A ceremónia után bemutatót is megtekinthettek, egy rögtönzött magyar–belga meccsen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Carlo Borghini, a NATO ügyvezetésért felelős főtitkár-helyettese a teqballasztal átadóján a NATO brüsszeli székhelyén. (Fotó: Magyar Nemzet)

Borítókép: Szijjártó Péter a NATO brüsszeli székhelyén (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.