Orosz–ukrán háború: Brüsszel olyan háborút szít, ami nem az övé

Az Egyesült Államok mellett Brüsszel is egyre inkább belesodorná kontinensünket az orosz–ukrán háborúba.

2024. 04. 23. 19:38
Az Európai Bizottság és a vezető brüsszeliták háborút akarnak (Fotó: Anadolu via AFP/Dursun Aydemir)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnának biztosított pénzügyi segélyek és fegyverszállítmányok óriási veszélyt jelentenek Európára nézve, és tovább szítják a feszültséget az orosz–ukrán háborúban. Ezt Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa és európai parlamenti képviselőjelöltje jelentette ki. Úgy véli, Brüsszel őrült politikáján változtatni kell.

Hatvanmilliárd dollár az Egyesült Államoktól, az EU külügyminiszterei pedig nagy hatótávolságú Taurus rakéták szállítását fontolgatják. Emellett a NATO nemrég úgy döntött, hogy további légvédelmi rendszerekkel támogatja Ukrajnát. Ez a masszív háborúskodás valószínűleg a kubai rakétaválság óta a legsúlyosabb atomfegyverválsághoz vezet, és Brüsszel folytatja vakmerő provokációs stratégiáját

– bírálta az Európai Unió vezetését Petra Steger az orosz–ukrán háború kapcsán. Szerinte Brüsszel ahelyett, hogy sürgősen a béketárgyalásokkal járó tűzszünetért kampányolna, minden erejével a háborúskodás mellett kardoskodik. Ha most Lengyelország is nyitott az amerikai atomfegyverek telepítésére, az tovább súlyosbítja a helyzetet, tette hozzá Steger.

Az Európai Unió háborús uszításában azok az emberek, akik korábban a békéért vonultak utcára, és akik talán még a katonai szolgálatot is megtagadták, most Európa gyermekeit egy olyan háborúba akarják belesodorni, amely nem az övék

– szögezte le az FPÖ politikusa.

Borítókép: Az Európai Bizottság és a vezető brüsszeliták háborút akarnak (Fotó: Anadolu via AFP/Dursun Aydemir)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.