Putyin megöléséről ábrándozik a politikai „szakértő”

Jason Smart amerikai politikai stratéga és politológus úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz diktátort belső körének valamelyike ölheti meg azok közül, akik már megértik, hogy hamarosan eljön korszakának vége.

Forrás: ZN.ua2024. 04. 01. 10:12
Vlagyimir Putyin orosz elnök repül egy modernizált Tu-160M stratégiai bombázóval, Kazanyban 2024. február 22-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök repül egy modernizált Tu-160M stratégiai bombázóval, Kazanyban 2024. február 22-én. Fotó: Kreml Sajtóiroda / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FreeDom tévécsatorna adásában a szakértő azzal érvelt, hogy a Kreml feje már nem tudja ellenőrizni, mi történik az országon belül – írta meg a zn.ua. Smart szerint az orosz oligarchák már értik, hogy Putyin nélkül jobb lesz a helyzet. 

... nem tud háborút nyerni egy másik országban, és az orosz gazdaság napról napra romlik. Nincs most semmi jó Oroszországban. Azt hiszem, eljön a nap, amikor valaki Putyin környezetéből megöli őt...

– magyarázta a politikai stratéga.

A zn.ua emlékeztet arra, hogy az ukrán védelmi minisztérium GUR vezetője, Kirill Budanov kételkedik abban, hogy Oroszországban bármi is megváltozik, ha Vlagyimir Putyin diktátor eltűnik. Kifejtette, hogy az orosz társadalom fel van tüzelve gyűlölettel a Nyugat és Ukrajna iránt, így változásokra akkor sem számít, ha drasztikus változások lennének az Oroszországi Föderációban.

Tegyük hozzá, hogy jelenleg egyetlen politikai vezetőnek sincs akkora nukleáris arzenálja, mint a mindenkori orosz elnöknek

Borítókép:Vlagyimir Putyin orosz elnök repül egy modernizált Tu-160M stratégiai bombázóval, Kazanyban 2024. február 22-én (fotó: Kreml Sajtóiroda / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.