Robbanás egy orosz repülőtéren + videó

Sajtóbeszámolók szerint a Krím félszigetet támadhatták az ukrán erők. Több robbanás rázta meg a területet.

2024. 04. 17. 8:32
Illusztráció, orosz KA-52 harci helikopter bevetésen (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanásokat lehetett hallani az éjjel a Krím északi részén fekvő Dzsankoj város katonai repülőterének környékén. Erről számoltak be a Telegram-csatornák a helyi lakosok jelentéseire hivatkozva. A robbanásokról felvételek is készültek.

A hírek szerint tűz ütött ki a létesítményben, de egyelőre nincs információ a károkról.

A robbanásokat követően lángok csaptak fel a repülőtér környékén, amelyet nagy füstfelhő követett – jelenti a sajtó. A krími orosz hatóságok egyelőre nem kommentálták az eseményeket. A The Kyiv Independent ukrán hírportál szerint a városon kívül található az orosz haditengerészet dzsankói légibázisa, és ott állomásozik a 27. vegyes légi hadosztály 39. helikopterezrede. Az ezredben állítólag több különböző támadóhelikopter is repül, köztük az orosz Ka–52 Alligator támadóhelikopter, valamint Mi–8-asok és Mi–28-as gépek.

 

Borítókép: Orosz KA–52-es harci helikopter bevetésen (Fotó: AFP/Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.