Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar kormány a béke pártján áll

Nem azért erősítjük a honvédelmet, mert mi háborút akarunk, hanem azért hogy képesek legyünk megvédeni Magyarországot attól a háborútól, amit mások akarnak – fogalmazott Magyarország honvédelmi minisztere.

2024. 04. 26. 17:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország élén most olyan kormány van, amely békét akar, ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere jelentette ki a CPAC Hungary második napján. Hozzátette ugyanakkor, hogy más, Magyarországnál nagyobb hatalmak hogyan rohannak bele a háborúba. 

Nem azért erősítjük a honvédelmet, mert mi háborút akarunk. Azért erősítjük, hogy képesek legyünk megvédeni Magyarországot attól a háborútól, amit mások akarnak. Miért akarunk békét, azaz miért készülünk a háborúra? Miért építünk hadiipart és miért képzünk ki katonákat? Azért, mert van mit megvédenünk. Van családunk és van otthonunk, van hazánk és van nemzetünk. Közünk van az emberekhez, akikkel együtt élünk

– jelentette ki. Mint mondta, a jó katona nem azt nézi, hogy ki van előtte, hanem azt, hogy ki van mögötte. Nem a gyűlölet vezeti, hanem a tudat, hogy kiért szolgál, hogy kit kell megvédenie.

Egy valóban konzervatív kormányzat végső soron ezért fejleszti a sereget, és ezért nem kezd háborút. Ha viszont ránk kényszerül, meg is nyeri azt. Itt is megmutatkozik, milyen nagy szükség van Trump elnök úrra, aki mindent megtett, és reményeink szerint lehetősége is lesz arra, hogy mindent megtegyen azért, hogy ne legyen háború

– fogalmazott. Azt mondta, a 21. századi körülményekre optimalizált kommunizmus, amelyet woke néven ismerünk, minden identitást és minden emberi kapcsolatot tagad és támad. – Tagadja Istent, tagadja a hazát és a nemzetet, tagadja a családot és a teremtett nemi kettősséget. Az egyéni szabadság nevében minden egymás iránt való kötelességet is tagad. És persze tagadja az államot, a hadsereget és minden intézményt – fűzte hozzá.

A honvédelmi miniszter elmondta, hogy a tagadás egészen addig tart, amíg hatalomra nem jut.

Onnantól nem érdekli a szabadság, sem az egyéni, sem a lelkiismereti szabadság, sem a sajtószabadság, sem a gondolat szabadsága. Onnantól megszűnik a pacifizmus. Onnantól az ideológiáért kell háborúzni, és az is ellenséggé válik, akit eddig polgárként megvédett a hadsereg. Számunkra mindez Közép-Európában történelmi tapasztalat. Vajon a szabad világ többi része hogy áll ezzel?

– tette fel a kérdést, majd így folytatta:

A történelem a politikus fontos munkaeszköze. Nem az a tanmese, amit az ideológia ír meg a legutolsó elképzelése szerint, hanem a tudomány, amelyből tanulhat. Nem lesz más, csak az, ami mindig volt. Igaz ez akkor is, ha a történelem esetleg nem is mindig ismétli önmagát. Most, amikor síkos lejtőn csúszunk a harmadik világháború felé, egyes elemzők szerint már benne is vagyunk, a kormányoknak, amelyek a szabad világ legbefolyásosabb kormányai, amelyek nem tudták, mert nem akarták megakadályozni az ukrajnai háborút, és amelyek terrorszervezetek finanszírozásával felidézték az újabb közel-keleti háborút, nem állnak a helyzet magaslatán

– húzta alá a tárcavezető. Mint mondta, elő kellene venniük a 20. századról szóló történelemkönyveket. – Az első és a második világháború csatatereinek és megsemmisítőtáborainak poklában elhamvadt nemzedék és a földi paradicsomot hirdető istentelen és embertelen diktatúrák emlékét – jelentette ki a miniszter. Kiemelte:

A gépvezérelt Európa és a voksvezérelt USA azonban valójában nem készült fel a háborúra, legfőképpen lélekben nem. Nem tanulnak a nemzetközi biztonsági rendszer működéséből sem. Nem értik, hogy az atomháborútól senki nem lehet elég távol a bolygón, és amit mondani szokás, aki először lő, az másodszor hal meg. Mi itt, Magyarországon ezt nagyon jól látjuk, és tanulva a látottakból, szuverén kormányoknak és politikáknak köszönhetően tudjuk, mit kell tenni

– mondta. Hozzátette: „hiszünk és valljuk, hogy csak a múltból építkezve tudunk a jövőre felkészülni, hogy a történelemből ránk hagyományozott értékeinkre alapozva tudunk a 21. századi kihívásoknak megfelelni tudó országot és társadalmat építeni”. Mint fogalmazott, tudják, hogy a baloldali kormányok által elvesztegetett és elkótyavetyélt, fizikailag és szellemileg is leépített hadseregünket és az egész honvédelmi ideológiát újra kell építenünk.

Meg is tesszük. Ahhoz ugyanis, hogy a szervezet maradéktalanul betölthesse a küldetését, a 21. századi high-tech eszközökön kívül elengedhetetlen a több mint eze éves hadtörténelmünkből fakadó katonai hagyományok élővé tétele a hadsereg mindennapi életében is.

A múltunk alapján a jelen vívmányaira támaszkodva lehet és kell a katona identitását erősíteni, ez a honvédség korszakváltásának fontos új eleme. Ezért neveztem ki nemrég – talán szokatlan módon – katonai identitásért felelős miniszteri biztost – tájékoztatott. Mint fogalmazott, veszélyes időket élünk. Szomszédunkban zajlik egy háború, amelyben legalább hárompercenként meghal egy ember. Eddig sok százezer embertársunkat vesztettük el. Békére van szükség, meg kell nyernünk a békét a miniszter szerint.

 A tárcavezető azt mondta, új, konzervatív politikára van szükség az egész szabad világban, amely meg tudja teremteni azt az erőt, ami a béke iránti elkötelezettséget adja. Meg tudja teremteni a lelkekben, meg tudja teremteni a gyártósorokon, a gyakorlótereken, és ha kell, a harcmezőkön, és meg tudja teremteni a tárgyalóasztalnál is.

Ezért nagyon köszönöm, hogy itt vannak velünk, és hogy együtt dolgozhatunk e politika sikerén

– mondta. Hozzátette: „mi ebben az ezeresztendős országban megtanultuk, hogy ha meg akarunk maradni magyarnak, ha meg akarjuk őrizni a személyes szabadságunkat és a nemzeti függetlenségünket, mindenekelőtt abban az erőben kell hinnünk, amely a falak erejét adja a védői lelkében”.

Magyarország békét akar, ezért megteremti az ehhez szükséges erőt. Békét, amelyben a szabadság uralkodik, ahol jogállam működteti a demokráciát, békét, amelyben megszülethetnek és felnőhetnek a gyermekek, akik életükben az előrejutásért és a gyarapodásért dolgozhatnak. Békét, amelyben a nemzetek kölcsönös tisztelet és a közös érdekek mentén építik kapcsolataikat. Ha békét akarsz, készülj a háborúra! Tisztelt hölgyeim és uraim! A háborúpárti erőket csak az emberek tudják megállítani. Erről szól az itthoni júniusi választás is

– zárta gondolatait a miniszter.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere a CPAC Hungaryn (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.