Szokatlan ukázt adott ki Putyin, a cápavadász

Egy fehér cápa megtámadott egy tinédzsert és egy 25 éves férfit 2011-ben. A fiú sérüléseket szenvedett, a férfi pedig végtagjait vesztette el a Teljakovszkij-öbölben.

Forrás: Telegram2024. 04. 03. 12:56
Vlagyimir Putyin orosz elnök látható vadászpuskával a kezében a Tuva Köztársaságban, 2007. augusztus 15-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök látható vadászpuskával a kezében a Tuva Köztársaságban, 2007. augusztus 15-én. Fotó: DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most a helyi hatóságok keresik azokat a hősöket, akik vállalják, hogy a partról figyelik a cápákat, ellenőrzik a hálókat, és ha kell, visszavágnak a mélyből érkező szörnyeknek, ahogyan azt Steven Spielberg Oscar-díjas filmjében Brody rendőr, Matt Hooper és Ben Gardner tette – írja a Mash Telegram-csatorna.

A minap az orosz elnök tíz régió vezetőivel tartott megbeszélést, és megvitatta velük az ország üdülőhelyeinek projektjét. Ott azt javasolta Oleg Kozsemjakának, Primorszkij kormányzójának, hogy helyezzenek el megfigyelőket a környező dombokon és tornyokat a strandokon, telepítsenek hálókat, és ne dobjanak több élelmiszer-hulladékot az óceánba, hogy ne vonzzák a ragadozókat.

A kormányzó elismerte, előfordult, hogy cápa támadott meg egy személyt, de csak egyet.

Igen, értem, nem harapnak. Mindenki ezt mondja, hogy ne riassza el a turistákat. Viccet félretéve, ezt előre át kell gondolni. Meg kell tenni a biztonsági intézkedéseket

– hangsúlyozta Vlagyimir Putyin. A kormányzó határozott ígéretet tett a biztonsággal kapcsolatos kérdésekre. 

Az orosz elnök vadászatai, halászatai korábban kedvelt médiatémák voltak, több ilyen propagandafilm is készült Vlagyimir Putyinnal.

Mémek sokasága jelent meg a medvén lovagló elnökről, ez után az ukáz után a cápavadász vagy a cápát megülő Putyin-mémekre is lehet számítani. 
Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök vadászpuskával a kezében a Tuva Köztársaságban 2007. augusztus 15-én (Fotó: Dmitri Asztakov/RIA Novosztyi/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.