Több sérültje van a megdöbbentő kardos támadásnak Londonban + videó

Karddal emberekre támadó férfit vettek őrizetbe kedden London egyik külvárosában. Az incidensben öten sérültek meg. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt és nem fenyegeti további veszély a helyi lakosságot.

Forrás: MTI2024. 04. 30. 13:58
Rendőrök a kardos támadás helyszínén. (Fotó: Adrian DENNIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrséghez érkezett bejelentések szerint a 36 éves gyanúsított a brit főváros északkeleti határában, a belvárostól 20 kilométerre fekvő Hainault negyedben járművel hajtott egy épületnek, majd több embert megszúrt.

Egy rendőr beszél a mentőszolgálat munkatársaival a Londontól keletre fekvő Hainault-i bűncselekmény helyszínén 2024. április 30-án. (Fotó: Adrian DENNIS / AFP)
Egy rendőr beszél a mentőszolgálat munkatársaival a Londontól keletre fekvő Hainault-i bűncselekmény helyszínén 2024. április 30-án (Fotó: Adrian DENNIS / AFP)

A Scotland Yard beszámolója szerint az illető, aki egy karddal volt felfegyverkezve, ezután másokat is megtámadott, köztük két rendőrt. A londoni mentőszolgálat kedd délelőtt közölte, hogy a helyszínre kivonult egységei öt sérültet láttak el, és mindegyiküket kórházba szállították.

A tájékoztatás szerint a mentők már távoztak az incidens helyszínéről. A mentőszolgálat beszámolója nem tért ki a sérültek állapotára – írja az MTI.  A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, Ade Adelekan nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a sérültek állapotáról egyelőre a Scotland Yard is további tájékoztatást vár. Adelekan kiemelte azt is, hogy a gyanúsított őrizetben van, és a rendőrség nem tart attól, hogy a helyi közösséget további veszélyek fenyegetnék.

A főparancsnok-helyettes közölte, hogy a Scotland Yard nem keres további gyanúsítottat az ügyben, és nem kezeli terrorcselekményként az incidenst.

A közeli Hainault metróállomást és a környező utcákat a rendőrség lezárta.

Borítókép: Rendőrök a kardos támadás helyszínén. (Fotó: Adrian Dennis / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.