Ukrán nukleáris terrorcselekményt emleget Marija Zaharova

Nukleáris terrorcselekménynek nevezte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azt, hogy az ukránok többször is megtámadták a zaporizzsjai atomerőművet.

2024. 04. 07. 18:46
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: Anadolu via AFP/Furkan Abdula)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vajon Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz és a többi természetvédő tisztában van azzal, hogy a Bankova utcában lévő alvezéreik talán semmit sem hagynak hátra? – tette fel a költő kérdést Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő arra utalva, hogy az ukrán elnöki palotából Volodimir Zelenszkij államfő rendelte el a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadást.  Zaharova hozzátette:

A világközösségnek fel kell ismernie és reagálnia kell a kijevi rezsim nukleáris terrorcselekményére! Hányszor kell még az ukrán hadseregnek bombáznia az atomerőművet, hogy a Nyugat és a velük megetetett szörnyeteg Zelenszkij abbahagyja?

 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kritikus károk nem keletkeztek az atomerőmű elleni támadás során. A környéken a sugárzási háttér nem változott, nem haladja meg a természetes háttérértékeket, és megfelel az erőműegységek normális működésének. Vasárnap ez már a második támadás volt az erőmű területe ellen, az első az étkezde környékét – ott egy teherautó megrongálódott – és a teherkikötő területét érte. Ezt megelőzően pénteken történt dróntámadás, akkor a teherkikötő és a nitrogén-oxigén állomás ellen.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: Anadolu via AFP/Furkan Abdula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.