Villám csapott a repülőbe Sopron felett

Az osztrák légitársaság két gépét is villámcsapás érte a viharokban.

Forrás: Kronen Zeitung2024. 04. 17. 9:28
Cabin crew at Austrian Airlines go on strike
Utasok a Schwechat Nemzetközi Repülőtéren. (Fotó: Askin Kiyagan / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden villám csapott az Austrian Airlines (AUA) légitársaság egyik utasszállító repülőgépébe, amely Bécsből Brüsszelbe tartott. Ennek következtében a járat azonnal visszafordult és sikeresen landolt a schwechati repülőtéren, ahol műszaki ellenőrzések sorát végezték el a külső rongálódásokat szenvedett repülőgépen. Ezen a járaton utazott többek között Othmar Karas, az Európai Parlament osztrák alelnöke is. 

A villanás mellett egy csattanást is hallottam, azt hittem, hogy a repülőgép egy madárral ütközött!

– nyilatkozta Othmar Karas EP-alelnök. 

A többi utas arról számolt be, hogy a pilóták és a személyzet higgadt maradt, megnyugtatták az utasokat a hangosbeszélőn keresztül, majd a pilóták sikeresen letették a gépet Bécs mellett. Az utasokat átszállították egy másik repülőre és azzal folytatták az utat Brüsszel felé.

Nem ez volt az egyetlen járat, ahol problémát okoztak a Közép-Európában tomboló viharok. Hétfőn az AUA egy másik járatába csapott bele a villám Sopron légterében, ez a repülő Nápolyba tartott.

Bár a zivatarok esetében gyakran keletkezik turbulencia, nem jellemző az, hogy egy repülőgép zivatarzónán repüljön át, mivel a pilóták ezeket ki tudják kerülni. Így ezek a viharok nem jelentenek fokozott veszélyt az utasokra, akik igénybe veszik ebben az időszakban a légitársaságok járatait – írja a Kronen Zeitung hírügynökség.

Borítókép: Utasok a Schwechat Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Askin Kiyagan/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.