Az oroszok a győzelem ünneplésére készülnek

Újra középpontba kerülnek a nukleáris töltetet hordozó rakéták is. Oroszország megmutatja gyilkos, elrettentőerejét.

2024. 05. 02. 5:25
Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta rendszer
Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta rendszer Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első próba április 26-án este volt, ahogy az a Moszkva24 tudósításából kiderül. Moszkva központjában és az orosz főváros délkeleti részén számos utcát elzártak a forgalom elől ekkor, hasonló intézkedéseket terveznek ma és 5-én is a győzelem napi parádé próbája miatt.

A felvonulás megkezdése előtt ellenőrizték a járművek útvonalán lévő hidakat, felüljárókat és alagutakat, a szakemberek kizárták a rendellenes helyzeteket. A televíziós tudósításból kiderül, hogy több rakétarendszert is bemutatnak a felvonuláson, köztük természetesen az egyik legismertebb és legfélelmetesebb rendszert a Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétát is, mely képes nukleáris töltetet is hordozni. Oroszország nukleáris nagyhatalmi erejéről korábban írtunk

Az idei ünnepségeken több mint kilencezer katona vesz részt – számolt be a RIA Novosztyi. A TASZSZ hírügynökség fotógalériát is közzétett az április 26-i próbáról.

Ma tartják a második próbát, és a moszkvaiak hasonló kényelmetlenséggel számolhatnak, mint egy hete.

Ahogy arról korábban írtunk, egész májusban látogatható lesz Moszkvában az orosz hadsereg által zsákmányolt fegyverek kiállítása. Az orosz–ukrán háborúban zsákmányolt fegyverek mellett második világháborús ereklyéket is bemutatnak a kíváncsi közönségnek. 

Egyébként Vlagyimir Putyin legújabb elnöki ciklusát május 7-én kezdi meg, tehát már az új elnöki mandátumában áll fel a tribünre a Vörös téren május 9-én megünnepelni a nácizmus felett aratott győzelmet. 

Borítókép: orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétarendszer (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.