Fél tonna kokaint találtak a kocsma parkolójában

Jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le a hatóságok Nagy-Britanniában. Négy férfit vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

2024. 05. 06. 9:14
Illusztráció (Fotó: Ludovic MARIN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy férfit letartóztattak, miután negyvenmillió font értékű kokaint találtak egy furgon hátuljában egy yorkshire-i kocsma parkolójában. A kocsiban körülbelül ötszáz kilogramm kábítószert fedeztek fel – közölte a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA).

Feltételezhető, hogy a kábítószert néhány órával korábban egy nagyobb hajóról szállították át a partra, egy csónak segítségével. A hajót Easington Beachen elhagyták – tette hozzá az NCA.

Az üggyel kapcsolatban egy 22 éves argylli, egy 32 éves obani, egy 24 éves campbeltowni, valamint egy 39 éves kolumbiai férfit tartóztattak le Skóciában.

Alan French vezető nyomozótiszt azt mondta: ez jelentős mennyiségű kokain volt, és lefoglalása nagy csapás lesz a szervezett bűnözői csoportra, amely megkísérelte becsempészni az Egyesült Királyságba. Kiemelte:

Kétségtelen, hogy ezeket a kábítószereket eladták volna az Egyesült Királyságban élő közösségeknek, további bűnözést és kizsákmányolást serkentve. A bűnüldöző partnereinkkel együttműködve eltökélt szándékunk, hogy mindent megteszünk a bűncselekmények megakadályozása és az Egyesült Királyság határbiztonságának védelme érdekében

A nyomozás a letartóztatások után is folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.