Kanada bebörtönözne mindenkit, aki valaha is közzétett „gyűlöletbeszédet” az interneten

Egy új kanadai törvényjavaslat célja, hogy megvédje a tömegeket az úgynevezett „gyűlöletbeszédtől”. A probléma az, hogy akár visszamenőlegesen is, ami Elon Musk szerint egyszerűen őrültség.

Forrás: The People's Choice2024. 05. 08. 9:28
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felszólal egy közös sajtótájékoztatón Gabriel Attal francia miniszterelnökkel (a kereten kívül) a Sir John A. Macdonald épületben Ottawában 2024. április 11-én. Fotó: PATRICK DOYLE Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trudeau-kormány bevezetne egy olyan orwelliánus új jogszabályt, a C-63. számú online ártalmakról szóló törvényt, amely felhatalmazná a rendőrséget arra, hogy akár visszamenőleges hatállyal kutasson az interneten a „gyűlöletbeszéd” megsértése után, és letartóztassa az elkövetőket, még akkor is, ha a bűncselekményre az azt büntető törvény létezése előtt került sor, írja a The People’s Voice.

Justin Trudeau Kanada miniszterelnöke mosolyog a Rideau Hallban tartott sajtótájékoztatón, miután 2021. augusztus 15-én a kanadai Ottawában Mary Simon főkormányzót kérte a parlament feloszlatására. (Fotó: AFP/Dave Chan)
Justin Trudeau Kanada miniszterelnöke mosolyog a Rideau Hallban tartott sajtótájékoztatón, miután 2021. augusztus 15-én a kanadai Ottawában Mary Simon főkormányzót kérte a parlament feloszlatására. Fotó: AFP/Dave Chan

A Revolver.news szerint sokkoló a törvényjavaslatban a visszamenőleges hatályú kitétel.

Lényegében bármit mondtál a múltban, mostantól a mai drákói normák szerint fegyverként lehet ellened felhasználni.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk felszólal a 27. éves Milken Institute globális konferencián a Los Angeles-i Beverly Hiltonban 2024. május 6-án. (Fotó: FP/Frederic J. BROWN)
A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk felszólal a 27. Milken Institute globális konferencián a Los Angeles-i Beverly Hiltonban 2024. május 6-án. Fotó: FP/Frederic J. Brown

Muriel Blaive történész egyenesen őrültnek nevezte a törvényjavaslatot, ami szerinte szembemegy minden nyugati jogi hagyománnyal. Elon Musk techmilliárdos véleményvezér is hasonlóan sommás véleményt fogalmazott meg.

 

„Ez őrültség, ha így van!”

 

Borítókép: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felszólal egy közös sajtótájékoztatón Gabriel Attal francia miniszterelnökkel a Sir John A. Macdonald-épületben Ottawában 2024. április 11-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.