Kényszerleszállást hajtott végre az iráni elnököt szállító helikopter

Ebrahim Raiszi helikoptere egy hegyvidéki területen hajtott végre kényszerleszállást.

2024. 05. 19. 16:05
Ebrahim Raíszi iráni elnök 
Ebrahim Raíszi iráni elnök beszédet mond az iráni fegyveres erők napjának alkalmából tartott díszszemlén Teheránban 2024. április 17-én (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három helikopterből állt az a konvoj, amellyel az iráni elnök és munkatársai utaztak Kelet-Azerbajdzsánba. 

Két helikopter sikeresen célba ért, az Ebrahim Raiszit és az iráni külügyminisztert is szállító gépnek azonban kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem támadásról volt szó, a rossz időjárás, a heves eső és széllökések miatt voltak kénytelenek leszállni egy hegyvidéki területen – jelentette a Tasnim iráni hírügynökség.

A manőverben információk szerint nem sérült meg senki, de a mentők azonnal a helyszínre vonultak, bár a köd és a heves eső miatt nehezen közelítették meg a helyszínt. 

Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. 

Borítókép: Ebrahim Raíszi iráni elnök beszédet mond az iráni fegyveres erők napjának alkalmából tartott díszszemlén Teheránban 2024. április 17-én (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.