Még Peruból is látszik, mekkora a baj

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsból jelentkezett.

2024. 05. 02. 14:30
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (jobbra) Párizsban tanácskozik (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Peruból is látszik, hogy mennyi veszéllyel jár az európai háborús helyzet és milyen veszélyesek azok a nyilatkozatok, amelyek a háború eszkalációját okozhatják – jelentette ki a közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki Párizsban részt vesz a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülésén. Hozzátette, hogy Peru Magyarországhoz hasonlóan fegyverszünetre és béketárgyalásokra szólít fel.

A miniszter felidézte, hogy legutóbb, amikor Limában járt, több egyezményt is kötött a két ország. 

Most pedig megállapodtunk arról, hogy meghosszabbítjuk az ösztöndíj együttműködésünket és ígéretet kaptunk a perui piacon jelenlévő magyar élelmiszeripari, egészségipari és gyógyszeripari vállalok támogatására

– jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (jobbra) Párizsban tanácskozik (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.