Megtámadták Eric Zemmour francia jobboldali politikust + videó

Vizet locsoltak, majd tojással dobálták meg a politikust, egy nő megpróbálta meglökni.

Forrás: MTI2024. 05. 04. 20:54
ZEMMOUR, Éric
Brüsszel, 2024. április 17. Éric Zemmour, a francia jobboldali Reconquete! (Visszahódítás) párt alapító elnöke nyilatkozik a sajtó munkatársainak a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben 2024. április 17-én, a kétnapos rendezvény második napján. Reggelre virradóan a belga bíróság hatályon kívül helyezte a NatCon megtartását tiltó határozatot, amelyet április 16-án a konferenciának otthont adó brüsszeli kerület, Saint-Josse-ten-Noode polgármestere, Emir Kir adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására. MTI/AP/Virginia Mayo Fotó: Virginia Mayo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csoport tüntető tojással dobálta meg és szidalmazta szombaton Eric Zemmour francia jobboldali politikust Korzika szigetén tett kampányútja alatt – közölte a helyi rendőrség. Zemmour – aki pártja, a Reconquete (Visszahódítás) elnökjelöltje volt a 2022-es francia elnökválasztáson – a korzikai Ajaccióban kampányolt a júniusi európai választások előtt, amikor a rendőrségi közlés szerint körülbelül 15 ember bántó szavakkal becsmérelni kezdte, majd vizet locsoltak és tojásokat dobáltak feléje, egy nő pedig megpróbálta meglökni.

A Corse-Matin korzikai napilap közzétett egy videófelvételt, amelyen éppen az látszik, mintha Zemmour ütne meg egy nőt. A politikus környezetének egyik tagja azt mondta, hogy Zemmour reakciója önvédelmi reflex volt. A nő a háta mögé ment, ő pedig nem tudta, ki az, tojás vagy akár kés is lehetett volna nála – magyarázta.

Nicolas Septe ajaccói ügyész azt mondta az AFP-nek, hogy nyomozást indítottak az ügyben. Zemmour az incidens után rohamrendőrök kíséretében folytatta kampánysétáját a városban. A felmérések szerint a Reconquete párt népszerűsége jelenleg öt és hat százalék között van – írta az AFP.

Borítókép: Éric Zemmour, a francia jobboldali Reconquete! (Visszahódítás) párt alapító elnöke nyilatkozik a sajtó munkatársainak a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián Brüsszelben 2024. április 17-én (Fotó: MTI/AP/Virginia Mayo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.