Óriási kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak föl

Spanyolország és Németország között tevékenykedő kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak föl, valamint letartóztattak tizennégy embert a spanyol, a francia és a német hatóságok egy közös műveletben.

Forrás: MTI2024. 05. 02. 17:38
null
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnszervezet élén két – iráni és marokkói származású – német áll, akik a spanyolországi Marbella városban található éttermükből irányították a hálózatot. A szervezet feltehetően érintett több mint egy tonna cannabis Németországba szállításában – közölte a spanyol rendőrség. A nyomozást még 2022-ben kezdték meg, amikor a hatóságok Franciaországban letartóztattak három – kolumbiai és albán származású – gyanúsítottat, akik egy gépjárműben elrejtettek 382 ezer eurónyi (148,6 millió forint) készpénzt. A három letartóztatott azóta is ideiglenes börtönbüntetését tölti Franciaországban. A francia hatóságok ezen az akción keresztül jutottak el a marbellai székhelyű bűnszervezethez, illetve a Németország és Spanyolország között működő kábítószer-kereskedő hálózathoz.

A kolumbiai fegyveres kísérettel rendelkező vezetők éttermükben és a marbellai kikötőben állomásozó jachtjukon több kábítószer-kereskedővel is megbeszéléseket folytattak.

A spanyol hatóságok még a múlt nyáron 140 kilogrammnyi, Németországba szánt hasist foglaltak le. Németországban eközben pedig 450 kilogrammot foglaltak le ugyancsak Spanyolországból származó ugyanilyen kábítószerből. A nyomozás során azt is kiderítették, hogy bűnszervezet kapcsolatban áll a Hells Angels (Pokol Angyalai) nevű motorosbanda egyes tagjaival, valamint kábítószer-kereskedelemben érdekelt bolgár és albán állampolgárokkal is.

Borítókép: Régóta nyomoztak a most felszámolt kábítószer-kereskedő hálózat után (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.