Túl sok pénzt titkolt el az orosz influenszer, csődeljárást indítana maga ellen

Mindent feláldozna, hogy szabadulhasson.

Forrás: The Moscow Times2024. 05. 02. 15:46
null
Fotó: Russian Investigative Committee
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelena Blinovszkaja azt kérelmezi a moszkvai bíróságtól, hogy indítsanak ellene csődeljárást. A legutóbbi bírósági tárgyaláson a nő ügyvédje kijelentette, hogy Blinovszkaja kész kártérítést fizetni az államnak.

Blinovszkaja jelenlegi adótartozása 1 391 029 294 rubel, azaz csaknem ötmilliárd forint, beleértve a büntetéseket és bírságokat is.

Nagyjából egy éve vették őrizetbe az orosz határon Jelena Blinovszkaja orosz Instagram-bloggert, miközben éppen menekülni próbált, ugyanis 918 millió rubeles – 11,3 millió dolláros – adócsalással vádolják – közölte akkor az orosz nyomozóbizottság.

Az ügyről a The Moscow Times akkoriban úgy értesült, a nőt azzal vádolják, hogy kevesebb pénzt vallott be a valós bevételénél 2019 és 2021 között. A nőnek több mint 5,3 millió Instagram-követője van. Az orosz nyomozóbizottság szerint Blinovszkaja bérelt autóval próbált átjutni Fehéroroszországba, és egy harmadik országba szóló repülőjegyet foglalt le, amikor csütörtök hajnalban elfogták.

Az őrizetbe vételről készült videón az is látható, amint a bűnüldöző szervek átkutatják a lakását. 

A 41 éves Blinovszkaja életvezetési tanácsadónak tartja magát, népszerű önsegítő tanfolyamokat tartott. Az orosz Forbes becslése szerint Blinovszkaja vállalkozásai 330 millió rubelt – nagyjából 4 millió dollárt – termeltek 2020-ban.

A kritikusok azzal vádolták Blinovszkaját, hogy megtévesztette a követőit.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.