Ákos50 címmel megjelenik DVD-n a jubileumi koncert

Egy évvel a nagy sikerű, jubileumi, akusztikus koncertsorozat után Ákos megjelenteti az impozáns két nyitó előadás felvételét.

Magyar Nemzet
2019. 04. 09. 6:55
KOVÁCS Ákos
Sopron, 2018. június 28. Kovács Ákos énekes-előadóművész a 26. VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben 2018. június 27-én. MTI Fotó: Nyikos Péter Fotó: MTI/Nyikos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel a nagy sikerű, jubileumi, akusztikus koncertsorozat után Ákos megjelenteti az impozáns két nyitó előadás felvételét. A koncertfilm – rengeteg extrával kiegészítve – dupla DVD-n, a hanganyag dupla CD-n lát napvilágot, Ákos50 címmel.

A Kossuth-díjas énekes-dalszerző tavaly áprilisban töltötte be az 50. életévét, ezzel egy időben ünnepelte pályafutásának 30. évfordulóját.

A jubileumi turné dupla nyitókoncertjére egy évvel korábban elkelt az összes jegy: ünnepi hangulat fogadta Ákost és zenekarát a Budapesti Tavaszi Fesztivál koncertjén tavaly április 7-én és 8-án a budapesti Müpában. Itt rögzítették a koncertfilmet és a hanganyagot.

Fotó: MTI/Nyikos Péter

– Jó érzés volt ilyen rangos környezetben ünnepelni. A jubileumi előadáson nem maradhatott el az elmúlt három évtized meghatározó dalainak megidézése, de elhangzottak sztorik is a dalok között.

Hangvételében leginkább az Andante- vagy a 40-es koncertsorozathoz hasonlított, de a kórus közreműködése új dimenziót adott a hangzásnak – emelte ki Ákos. Az országjáró turné során összesen 18 alkalommal – több városban dupla, sőt tripla telt házas koncerten – rangos színházak, patinás koncerttermek és arénák látták vendégül, sőt még Londonba is eljutott az előadás.

A dupla DVD első korongján a két, telt házas műsor összes dala, a másodikon pedig számos extra szerepel. Többek között például az MTVA által forgatott ötvenperces portréfilm vagy Ákos 2017-es Arany-estjének közvetítése a Nemzeti Színházból.

Az emlékezetes koncert dalai dupla CD-n is megjelennek. Mindkét kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, gazdag képanyagot tartalmazó kísérőfüzettel lát napvilágot.

– A 2018-as évet dupla Aréna-koncerttel zártuk, itt is rögzítettünk egy komoly koncertfilmet, amelyet szeretnénk még az idén megjelentetni. Ezt a rockosabb hangvételű produkciót visszük el számos helyszínre, jelentősen átszerkesztett repertoárral.

Londonban kezdünk, és őszig sok előadás vár még ránk, közben írjuk az új lemez dalait is.

Az esztendőt ismét az Arénában zárjuk december 14-én – foglalta össze az énekes. Az idei koncertprogram április végén kezdődik, Ákos közel húsz helyszínen lép fel, többek között Veszprém, Kaposvár, Zalaegerszeg és Gyula lesznek a turné állomásai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.