Magyar film is szerepel az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon

A Külön falka az augusztus 20-i héten megrendezendő 55. Karlovy Vary fesztiválon kétezer filmalkotás között debütál az East of the West elnevezésű versenyprogram részeként.

Munkatársunktól
2021. 06. 29. 15:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis Hajni Külön falka című első mozifilmje magyar–szlovák együttműködésben készült el, és személyes élményeket alapul véve mutatja be a különleges kapcsolatot egy apa és a lánya között, akik hosszú idő után újból találkoznak.

„Édesapámmal való kapcsolatom hosszú időre megszakadt kislánykoromban, amikor váratlanul több évre eltűnt az életünkből. Előtte is viharos volt a viszonyunk, de miután újra visszakerült hozzánk, még nehezebbé vált az együttélés. A filmben is egy hasonlóan komplex, sok szinten terhelt apa-lánya kapcsolatot szeretnék bemutatni. Hiszem, hogy ez a történet sok emberhez érhet el érzelmileg, mert mindenki megélt már valamilyen formában egy hasonlóan ambivalens köteléket” – nyilatkozta a film rendezője, akinek nem titkolt célja, hogy alkotásán keresztül megszólítson olyanokat, akik azt hiszik, nem tudnak másoknak megbocsátani.

A Nemzeti Filmintézet inkubátorprogramjának keretei között készült Külön falka az augusztus 20-i héten megrendezendő 55. Karlovy Vary fesztiválon kétezer filmalkotás között debütál az East of the West elnevezésű versenyprogram részeként. Kis Hajni neve nem ismeretlen a nemzetközi filmes világban, ugyanis a Last Call és a Szép alak című rövidfilmjével is számos alkalommal nyert fesztiváldíjat.

A Szép alakot Student Academy Awardsra, vagyis diák-Oscar-díjra is jelölték, és világszerte több mint száz fesztiválmeghívást kapott.

Zorkát ezerötszáz kislány közül választották ki a szereplőválogatáson Forrás: Nemzeti Filmintézet

A Külön falka főhősei, Horváth Zorka és Dietz Gusztáv mindketten először szerepelnek mozifilmben. Zorkát ezerötszáz kislány, Gusztávot pedig négyszáz férfi közül választották ki a szereplőválogatáson. A Kis Hajni és Szántó Fanni által írt forgatókönyv alapján a filmet Budapesten forgatták Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével; producerei Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducere Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere pedig Petrányi Viktória.

A filmben szereplő mindkét figura különc a maga módján. A Horváth Zorka által alakított Niki nehezen illeszkedik be az iskolába, külön utakon jár. Édesapja, Tibor (Dietz Gusztáv) nemrég szabadult a börtönből, mégsem kíván találkozni lányával, nem csupán sötét múltja miatt, de egy családi titok okán sem. Ez azonban nem állítja meg az eltökélt lányt, egyre közelebb kerül édesapjához.

A Külön falka a Mozinet forgalmazásában kerül a magyarországi mozikba szeptember 30-tól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.