Önkutatás ismeretlenül ismerős vidékeken

Répási Zsolt újabb rövidfilmje Los Angelesben érdemdíjat nyert el, és több fesztiválon is versenyben van még.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 9:05
Lost and Found
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XX. Lakiteleki Filmszemlén különdíjazott Sophia (amelyet itt nézhetnek meg) után, Répási Zsolt újabb alkotását, a Lost and Found című misztikus thrillert Los Angelesben a legjobb rövidfilmeknek járó érdemdíjjal tüntették ki. Az operatőri különdíjjal is elismert alkotó munkáira emellett már Angliában, Bahreinben, Madridban és Berlinben is felfigyeltek.

A CineBull Pictures égisze alatt megjelent film mély vízbe dobja nézőjét. Csakis azért, mert tudja: tud úszni. A kétezres évek közepén elterjedt szubzsáneri mindfuck megnevezés itt is helytálló.

Az egyszerű, de mégis megragadó vizualitás és feszes történetvezetés során csak egyetlen szó hangzik el, mely a stáblista végén nyer értelmet, rákontrázva ezzel a dramaturgia csúcspontjára.

A szabadságvággyal átszőtt rejtélyekben nincs hiány, hisz a Lost and Found önkutatásra hív. Ismeretlenül ismerős vidékre, ahol ki tudja, hogy jártál-e már. Nem kitaposott túravonalon vezet majd. Nem fogja a kezed, s nem mondja meg, hogy hova lépj, és hova ne. Ám egyet biztosan megígér: más leszel, mint aki egykor elindult. Valakit elhagysz és valakit megtalálsz. 

Külön öröm, hogy Magyarországon ilyen díjnyertes rövidfilmek készülhetnek. Olyanok, amelyek aprópénzből, szakmai alázattal olyan élményben részesítik a nézőt, amit egy darabig biztosan nem feled el.

Borítókép: Részlet a Lost and Found című rövidfilmből (Fotó: CineBull Pictures)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.