Magyarság Háza Filmklub Extra

A Magyarság Háza 2020-ban, a Nemzeti összetartozás éve alkalmából kezdett bele annak a különleges portrésorozatnak a megvalósításába, amelynek eredményeként aztán ötvenhárom, közel egész estés film készült el, szerte a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar emberekről, közösségekről, külhoni alkotók közreműködésével.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éven keresztül összesen tizenhét országban dolgoztak a kamerák: Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Csehország, Dél-Afrika, Finnország, Horvátország, Kanada, Magyarország, Nagy-Britannia, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

Rockzenekar, orvos, színész, apáca, lángossütő, mezőgazdász, házmester, kályhaépítő, cipész, tanár, dúla, jazz- és népzenész, autószerelő, csokigyáros, slammer, pszichológus, festő- és szobrászművész, hegylakó, szociális munkás, cserkészparancsnok, szépségkirálynő, író, néptáncoktató, borász, fizikus, postás, bébiszitter, gátőr, pap, nyelvépítész, kocsma, falu, motoros egyesület,  kézilabda- és focicsapat a főszereplői ezeknek az alkotásoknak, amelyek így, együtt, egyfajta keresztmetszetét adják a világban élő magyarságnak, pillanatképet arról, milyen sokfélék is vagyunk mi, magyarok.

A Mi, magyarok sorozat filmjei március 31-vel kezdődően Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Magyarság Háza Filmklub Extra keretében kerülnek először nagyközönség elé, hetente egy film, egyetlen alkalommal, a főszereplők és/vagy az alkotók személyes részvételével. A tavaszi idényben összesen tíz ilyen rendezvény lesz.

 

Az első film március 31-én a Törpének lenni egy óriásoknak szánt világban, Nyikó Anetta erdélyi mozgássérült informatikus és slammer portréja.

Rendező: Szigeti László. A film utáni beszélgetés vendége: Nyikó Anetta.

Trailer
Regisztráció: http://urania-nf.hu/hu/esemenyek/2051/2022/03/31/mi-magyarok-sorozat-torpenek-lenni-egy-oriasoknak-szant-vilagba

Borítókép: Nyikó Anetta (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.