Hobo önéletrajzi kötettel jelentkezik a könyvhéten

Megjelent Hobo legújabb könyve 752 oldalon, két különálló lemezzel, melyek összesen 33 dalt tartalmaznak. A kötet mozaikszerű szerkesztésben, laza időrendben halad végig az elmúlt 77 éven. Magánéleti, társadalmi, történelmi, művészeti kitekintést ad hosszú pályájáról, melyet anekdotikus, önironikus formában mesél el a szerző.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 13:00
null
2022.02.13. Budapest Papp László Sportcsarnok Hobbo 77 koncert. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hobo felidézi élete nehéz korszakait, tragédiáit, bukásait, botrányait, sikereit, találkozását az igaz szerelemmel és kalandozásait a zene, az irodalom, a film és a színház világában, valamint személyes kapcsolatait híres költőkkel, zenészekkel, rendezőkkel.
A két albumon a korábbi HBB- és Hobo-számokkal együtt kilenc vadonatúj szerzemény szerepel, de helyet kapnak a szerző pályafutását végigkísérő mesterei is. A Rolling Stones, a Doors, Viszockij, Bob Dylan és Tom Waits mellett felidézi a Kexet és Cseh Tamást is. Természetesen József Attila és Pilinszky János sem maradtak ki.
A „Fülig a szeretetben” album különlegessége a „Középeurópai hobo blues II.” (közismertebb nevén a „Viharban születtem”), melyen Hobo Horváth Charlieval, Presser Gáborral és Kóbor Jánossal énekel együtt. Ez volt az Omega nemrégiben elhunyt énekesének utolsó felvétele.
A kiadványt a könyvhét nyitónapján, június 9-én, csütörtökön 18 órakor Hobóval együtt Turczi István költő mutatja be a Kossuth Klubban, majd a szerző a következő két napon 16 órától a Vörösmarty téren, a Pult Kft. pavilonjában dedikálja a kötetet. (A könyvre a Pult Kft. címén lehet előjegyzést kérni.)

Borítókép: Hobo (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.