Március 1-jén újra nyit a Bajor Gizi Színészmúzeum

Ismét várja az érdeklődőket a Bajor Gizi Színészmúzeum március 1-jétől. Az intézmény Embernek röpülni boldogság – Latinovits Zoltán (1931–1976) című időszaki tárlata március 15-ig, Börcsök Enikő (1968–2021) – „az ember csak a saját múltját ismeri” című kamarakiállítás május 28-ig tekinthető meg. Emellett az állandó kiállítások is látogathatók.

Magyar Nemzet
2023. 02. 22. 18:00
Bajor Gizi Színészmúzeum
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajor Gizi Színészmúzeum földszintjén a Szép ház, nagy park közepén című állandó kiállítás a ház egykori tulajdonosának, Bajor Gizinek és a múzeumot alapító Gobbi Hildának állít emléket. Az emeleten a Kulisszák között című állandó tárlat a színházi alkotó folyamatot mutatja be. A belépőjegy megváltásával valamennyi tárlat megtekinthető.

Bajor Gizi Színészmúzeum
A Bajor Gizi Színészmúzeum Forrás: Oszmi.hu

Március 4-én 10 órakor a Fényből szőtt mesék című sorozatban a Csizmás kandúr láthatják a Bajor Gizi Színészmúzeumban, amely elsősorban óvodás korú gyerekek és szüleik számára kínál kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, amely során a mesék és a muzsika világában barangolunk. A mese főhőse egy furfangos macska, aki a világ legszerencsésebb emberévé tesz egy szegény molnárlegényt. Kalandjaikról, a gonosz varázsló legyőzéséről mesél nekünk Kecskés Karina színész-drámapedagógus és Fehérváry Lilla előadóművész. Március 8-án 15 órakor a villakoncert-sorozatban a Fischer Annie-ösztöndíjas Eszenyi Zsombor Dániel (klarinét) és Szekrényessy Csanád (zongora) lép fel.

Március 10-én 19 órától Pincétől a padlásig címmel villasétát tartanak Bajor Gizi egykori otthonában. 

A Nemzeti Színház dívája az 1930-as évektől élt a kétszintes villában. A program látogatói felfedezhetik az épületnek a nagyközönség előtt eddig rejtett, titkokkal teli tereit az egykor menekülteket rejtő alagsorától a titkos kincsek lelőhelyét jelentő padlásig, valamint a kert rejtelmes zugait.

Március 13. és 15. között három napon át tartják a Latinovits Zoltán-kiállítás finisszázsát, tárlatvezetés, beszélgetések és felolvasószínház alkalmával is felidézik a színész alakját.

Március 15-én az állandó és az időszaki kiállítások, valamint a felolvasószínház is ingyenesen látogatható.

 Március 27-én, a színházi világnapon 15 órakor múzeumi teadélutánt tartanak, amelynek vendége Saly Noémi művelődéstörténész lesz.

Borítókép: A Bajor Gizi Színészmúzeum épülete (Forrás: Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.