Főúri kastélyok megújuló tereit mutatták be a műemlékvédelem világnapján

A terek nyáron a nagyközönség számára is megtekinthetővé válnak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 20. 10:00
műemlékvédelem világnapja
Forrás: Eszterháza Kulturális Kutató és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Esterházy- és Széchenyi-kastélyok megújuló tereit mutatták be a szakmának és az érdeklődőknek a műemlékvédelem világnapján, április 18-án. Ezen a napon különleges programokat indított az Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

műemlékvédelem világnapján
Látogatók a műemlékvédelem világnapján a főúri kastélyban. Fotó:  Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

A műemlékvédelem világnapján kastélylátogatást tartottak

A fertődi Esterházy-kastélyban – a Haydneum közreműködésével – az Authentic Quartet koncertje után Tóth Áron művészettörténész mutatta be az érdeklődőknek a múzeum megújult tereit, amelyek 2023 nyarán a nagyközönség számára is megtekinthetővé válnak. 

A vezetett kastélylátogatást követően Bugár-Mészáros Károly Pro Architektúra díjas műemlékvédő építésztörténész tartott előadást a kastély építéstörténetéről.

A nagycenki Széchenyi-kastélyban Magassy Lajos művészettörténész mutatta be a megújult parkot, a kastély felújított tereit, valamint ismertette a tervezett kiállítás koncepcióját az érdeklődőknek.

Borítókép: kastélylátogatók a műemlékvédelem világnapján (Forrás: Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.