Különleges zenei kínálat a jubileumi VéNégy Fesztiválon

A zenei ínyenceknek is vonzó találkahely lesz a Dunakanyar egyik legszebb részén, a 10. VéNégy-fesztivál. Különleges nemzetközi kínálat és több mint félszáz zenei program várható június 22. és 25. között Nagymaroson. A jubileumhoz méltó kínálatban a hazai zenei élvonal is képviselteti magát. A koncertek mellett a 10. Nemzetközi színházi olimpia keretében színvonalas színházi és utcaszínházi produkciók, VR-színház, valamint gyermekprogramok teszik teljessé a kínálatot.

Munkatársunktól
2023. 04. 04. 10:00
fesztivál
Fotó: venegyfesztival.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál nyitónapján lép fel az Amy Winehouse inspirálta soul díva, a bársonyos hangú holland énekesnő, Sharon Kovacs, aki Child Of Sin című új albumával érkezik, amelynek címadó dalához még a Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania egy duett erejéig. Zenei műfaját leginkább a soul stílusba szereti sorolni, különösen, mert minden dala szívből és lélekből szólal meg. Legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse. 

fesztivál
A fesztivál első napján lép fel a soul díva, Sharon Kovacs. Fotó: venegyfesztival.hu

A  VéNégy Fesztivál a zenei ínyenceknek is vonzó lehet

Szintén Hollandiát képviseli a Glastonbury, valamint a Coachella fesztiválokat is megjárt Kraak & Smaak, akik a funk, a hiphop és a soul egyedi ötvözetét hozzák el Nagymarosra. Június 22-én lép színpadra a Kill The Dandies! A cseh zenekar Prágából érkezik. A David Lynch-filmek világa, a The Velvet Underground nyersesége, valamint Lee Hazlewood balladái inspirálta formáció ötvözi a pszichedeliát, a soult, az 1970-es évek diszkóját és a posztpunkot. Szintén a nyitónapon lép fel a Cari Cari. Az osztrák duót Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotja. Elsősorban indie rockot játszanak, de szabadon merítenek a különböző zenei stílusok közül. Új albumuk egy vízió arról, hogy milyennek is kellene lennie a világnak. A Cari Carihoz hasonlóan a lengyel énekesnő, Ina West is bátran kísérletezik a különböző zenei stílusokkal. Transz-, absztrakt- és dance popot játszik a modern lengyel folk és a jazz elemeivel keverve. Koncertjein klasszikus hangszereket, dobokat, szintetizátorokat, hegedűt, basszusgitárt kombinál táncos részekkel és nyers vokális harmóniákkal. A V4-es zenekarok sorát a Kristin Lash és Jakob Grey alkotta formáció, a szlovák Lash & Grey zárja. A jazzt és soult ötvöző duó viharos gyorsasággal hódította meg a legnevesebb nemzetközi színpadokat. Ahogy leszáll az éj, az elektronikus zene és a keményebb ütemek veszik át a stafétát, június ­24-én a technoszcéna egyik leg­izgalmasabb figurája, a jordán dj, Badaro érkezik a VéNégy-partra. 

 

A hazai előadókkal is találkozhatunk

Népszerű magyar előadókkal is találkozhatunk: Analog Balaton, Bagossy ­Brothers Company, Belga, Beton.Hofi, Blahalouisia­na, Carson Coma, Csaknekedkislány, Dzsúdló, Halott Pénz és Elefánt. A kínálatot színesíti még Ajsa Luna, Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Dánielfy, Gyuris, OIEE, valamint Saya Noé. A Hangfoglaló programban részt vevő ifjú tehetségek is helyet kaptak a programban: Cataflamingo, Giliszta, Grabovszki, Heavy ­Brains, Kacaj, Mehringer, Sisi, Slapstick?, Young B!TE, valamint Young Majré.

Borítókép: A Dunakanyar egyik legszebb részén rendezik meg a jubileumi VéNégy Fesztivált (Fotó: venegyfesztival.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.