Májusban újra megrendezik a Zenélő kastélypark című programot

Haydn, Palestrina, Bach, Krol és Ligeti művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyparkban május 7-én, vasárnap, 14.30 órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadásában. A kellemes tavaszi délután csodás kikapcsolódást ígér az arborétumban, ahol a séta során több helyszínen találkozhatnak a művészekkel a program résztvevői.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 18:00
Májusban újra megrendezik a Zenélő kastélypark című programot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többéves hagyomány most már, hogy az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeivel egy botanikai séta alkalmával találkozhatnak a Károlyi-kastélyba látogatók. A Zenélő kastélypark című program során, amely a Károlyi József Alapítvány és a fehérvári muzsikusok együttműködésében jön létre, a kastélypark különböző pontjain, a fák árnyékában játszanak a zenekar kamaraegyüttesei.

Májusban újra megrendezik a Zenélő kastélypark című programot
A Károlyi-kastélypark. Forrás: YouTube

A legjobb külföldi és hazai zeneszerzők darabjai csendülnek fel

A május 7-én, vasárnap 14.30 órakor kezdődő programon olyan fantasztikus külföldi és hazai zeneszerzők darabjai csendülnek majd fel, mint Giovanni Pierluigi da Palestrina, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Kovács Béla, Bernhard Krol és Ligeti György. A közös családi kikapcsolódást ígérő programra a jegyek 3000 forintért online és a helyszínen, a Károlyi-kastélyban válthatók. Eső esetén a séta elmarad, de a koncertet a kastély termeiben megtartja a zenekar.

A Zenélő kastélypark programról ízelítőt az Alba Regia Szimfonikus zenekar YouTube-csatornáján találhatnak az érdeklődők.

Borítókép: A Zenélő kastélypark program ízelítőjéből (Forrás: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.