Orosz sztárrendező sci-fijét az Urániában vetítik

Hogyan reagál az emberi társadalom, ha megtudja, hogy létezik egy idegen civilizáció, és hosszú évek óta állandó kapcsolatban áll velünk? – teszi fel a kérdést a Petropolisz című film, melyet április 18-án vetítenek az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 6:44
Orosz sztárrendező sci-fije is látható a Színházi Olimpián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három országban – Oroszországban, Amerikában és Japánban – játszódó film főhőse Vladimir Ognev, az Amerikában nevelkedett orosz emigráns tudós, aki a disszertációja megvédése után ajánlatot kap. Meghívják egy zártkörű nemzetközi szervezetbe, az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik speciális részlegébe. Az a feladata, hogy tanulmányozzon egy hipotetikus forgatókönyvet, ami arra kérdez rá, hogyan reagál az emberiség, ha megtudja, hogy létezik egy idegen civilizáció, és hosszú évek óta kapcsolatban áll velünk. Idővel persze Vlagyimir rájön, hogy ez a forgatókönyv inkább tudományos, semmint fantasztikus.

Orosz sztárrendező sci-fije is látható a Színházi Olimpián
Valerij Fokin (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)

Apa és fia közös alkotása a Petropolisz

A film rendezője Valerij Fokin, a neves színházi rendező, akinek művészetét a MITEM-en bemutatott vendégjátékai (Zéró liturgia, Háztűznéző, Svejk. A visszatérés), illetve a Nemzeti Színházban rendezett Krokodilus című előadása alkalmával is megismerhette a magyar közönség. 

A forgatókönyvet a rendező fia, Kirill Fokin jegyzi, kettősüktől a színházi olimpián látható még a Rex című színdarab is egy nappal korábban, április 17-én hétfőn 19 órától a Nemzeti Színházban.

A film április 18-án 15 órától látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, bővebb információ itt található róla. A vetítés után beszélgetés lesz a film alkotóival.

Borítókép: Petropolisz (Forrás: IMDb)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.